sc Heerenveen kan comeback na rust niet bekronen en verliest
Datum: 16-12-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
In de laatste thuiswedstrijd van 2018 ging sc Heerenveen zondagmiddag onderuit tegen FC Utrecht. Na een ruime achterstand opgelopen in een tegenvallende eerste helft knokten de Friezen zich terug in de wedstrijd, maar de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink kon de comeback niet bekronen met een punt (2-3).

Met dank aan een grote groep vrijwilligers die 's ochtends vroeg de kou trotseerden en sneeuw ruimden, begonnen sc Heerenveen en FC Utrecht om 12.15 uur aan hun een-na-laatste competitieduel van het jaar. Bij de Friezen keerden aanvallers Sam Lammers en Arber Zeneli terug in de basis. Zij vervingen ten opzichte van Willem II-uit Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic. Doke Schmidt startte omdat aanvoerder Daniel Høegh een schorsing uitzat.

Na een kwartier spelen kwam FC Utrecht op voorsprong. De gasten hadden al twee hoekschoppen gehad, voordat de derde corner wel een doelpunt opleverde. Verdediger Emil Bergström, die op het laatste moment Timo Letschert verving, kopte hard raak (0-1). Ruim tien minuten later scoorden de Domstedelingen opnieuw. Gyrano Kerk passeerde Kik Pierie en schoot met rechts de bal onder doelman Warner Hahn door (0-2).

FC Utrecht op rozen
sc Heerenveen ging op jacht het slappe begin te repareren. Zeneli was namens de Friezen het dichtst bij de aansluitingstreffer, maar de Kosovaar stuitte na een fijne steekbal van Michel Vlap op keeper David Jensen. Terwijl sommige supporters al op weg naar binnen waren, moest de thuisclub voor rust ook nog een derde tegengoal slikken. Oussame Tannane knalde FC Utrecht met een schot in de korte hoek zijn ploeg op rozen (0-3).

Tot twintig minuten voor tijd was er voor FC Utrecht geen vuiltje aan de lucht. Uit het niets schoot Vlap de Friezen terug in de wedstrijd. Zeneli gaf de bal vanaf rechts voor, waarna de middenvelder de bal ineens met de binnenkant van zijn voet achter Jensen schoot (1-3).

Het doelpunt gaf de thuisclub vertrouwen. Het geloof in een goed resultaat werd groter toen Van Amersfoort koud in het veld de bal uit een hoekschop van Zeneli knap achter Jensen kopte (2-3). Vijf minuten voor tijd viel bijna de gelijkmaker, maar Jensen ritselde een voorzet van Mihajlovic, aangeraakt door Klaiber, uit het doel.

Kort daarna dacht sc Heerenveen de slotfase met een man meer in te gaan, maar scheidsrechter Edwin van de Graaf draaide zijn beslissing Lukas Görtler rood te geven terug en gaf de middenvelder van FC Utrecht geel. Tegen elf man was de thuisclub nog eenmaal heel dichtbij, maar Van Amersfoort zag zijn inzet ternauwernood gekeerd worden door Jensen. Daarna blies Van de Graaf af.

Komende woensdag komt sc Heerenveen weer in actie. Dan is in Velsen ODIN'59 de tegenstander in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Inzet is een plaats bij de laatste acht. Het duel begint om 18.30 uur in het stadion van Telstar.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20