Rode kaarten nekken sc Heerenveen tegen NAC Breda
Datum: 23-12-2018  Bron: sc-heerenveen.nl
In de laatste wedstrijd van 2018 ging sc Heerenveen zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion onderuit tegen NAC Breda. Drie rode kaarten bleken te veel van het goede. Met negen man en de weggestuurde trainer Jan Olde Riekerink op de tribune gingen de Friezen onderuit in Breda (4-2).

De Friezen begonnen met Pelle van Amersfoort in de punt van de aanval. Hij werd door Olde Riekerink beloond voor goede optredens tegen Fortuna Sittard, Willem II en FC Utrecht. Daniel Høegh en Mitchell van Bergen keerden na blessures terug in de basis.

Net als in het bekerduel met de amateurs van ODIN’59 moest sc Heerenveen al vroeg een achterstand goedmaken. Mitchell te Vrede kon in de zesde minuut binnentikken op aangeven van Greg Leigh (1-0). Binnen luttele minuten zette Ben Rienstra de Friezen uit een hoekschop op gelijke hoogte (1-1).

De vreugde over die vlotte gelijkmaker was snel voorbij. Na tussenkomst van de VAR stuurde scheidsrechter Jochem Kamphuis middenvelder Rienstra van het veld voor een ongelukkige charge op Te Vrede. Daarna had de thuisploeg veruit het meeste balbezit, maar toonde sc Heerenveen zich regelmatig gevaarlijk in snelle uitbraken. Na zo’n prachtige counter via Arber Zeneli en Lucas Woudenberg belandde de bal bij Van Bergen. De vleugelflitser knalde heerlijk binnen (1-2).

NAC Breda moest daarna nog meer de weg naar voren zoeken. Doelman Warner Hahn redde prima op een schot van Giovanni Korte en kopbal van Te Vrede. De Friezen leken zonder verdere schade de rust te halen, maar kregen nóg een zware domper te verwerken. Na een tackle bij de zijlijn moest ook Yuki Kobayashi het veld verlaten met een rode kaart.

Met Jordy Bruijn voor Zeneli probeerde sc Heerenveen de voorsprong over de streep te trekken. Even leek Vlap zelfs op weg naar een derde goal, maar de clubtopscorer werd na een lange sprint gestuit in het strafschopgebied van NAC Breda. Aan de andere kant lag de bal er niet veel later wel in. Met opnieuw Leigh als aangever maakt Te Vrede zijn tweede treffer (2-2). Daar bovenop kwam een derde rode kaart voor sc Heerenveen toen ook Olde Riekerink werd weggestuurd.

Gesteund door de gelijkmaker ging NAC Breda in de ongelijke strijd op jacht naar de zege. Het negental van sc Heerenveen streed voor wat het waard was. Hahn stopte nog knap een knal van Te Vrede, maar had geen verweer op een schot van dichtbij van Mikhail Rosheuvel (3-2). De buitenspeler besliste het duel een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer (4-2).

Na de winterstop en het trainingskamp in La Manga komt sc Heerenveen op zondag 20 januari weer in actie. Dan is Ajax in Amsterdam de tegenstander.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20