sc Heerenveen delft na rust onderspit tegen AZ
Datum: 27-01-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Een ongelukkig eigen doelpunt en een hoekschop die in één keer achter Warner Hahn in het doel werd geschoten, hebben sc Heerenveen zondag de das omgedaan tegen AZ. In het eigen Abe Lenstra stadion ging de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink na de pauze onderuit (0-2).

In de basisopstelling van sc Heerenveen had één wijziging plaatsgevonden ten opzichte van het tweeluik met Ajax. De van een schorsing teruggekeerde Ben Rienstra verving de naar Stade de Reims vertrokken Arber Zeneli, waardoor Michel Vlap de vrijgekomen positie links voorin invulde.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. Het duurde vijftien minuten voordat de eerste kans van de wedstrijd zich voordeed. Sam Lammers dribbelde het zestienmetergebied van AZ in, maar vergat uit te halen. Zijn voorzet die nog volgde, kon simpel worden weggewerkt.

Rienstra mikt net naast
De Alkmaarders deelden tot dan toe speldenprikjes uit, maar waren na een halfuur spelen zeer dicht bij een doelpunt. Oussama Idrissi mikte echter net naast. Datzelfde deed Rienstra even later aan de andere kant. Voor rust kreeg AZ nog een goede kans via Fredrik Midtsjø, maar de Noor stuitte op Hahn.

Na de pauze ging het duel nog steeds gelijkop, maar naarmate het tweede bedrijf vorderde, nam AZ meer en meer het initiatief. Na goede kansen voor eerst Rienstra, die een kopbal op het dak van de goal zag belanden, en daarna Mats Seuntjens, die zijn inzet millimeters naast zag gaan, was het halverwege de tweede helft wel raak. Verdediger Sherel Floranus gleed een voorzet van Midtsjø ongelukkig in eigen doel (0-1).

AZ had na het openingsdoelpunt het heft in handen en verdubbelde een kwartier later op bijzondere wijze de voorsprong. Waar sc Heerenveen nog bezig was de organisatie neer te zetten bij een hoekschop tegen, besloot Idrissi het ineens te proberen. De buitenspeler slaagde in zijn poging en krulde de corner in één keer achter Hahn (0-2). Even later scoorde AZ bijna voor de derde maal, maar nu vond Idrissi van dichtbij de lat.

Slotoffensief blijft uit
De Alkmaarders hadden het duel onder controle. sc Heerenveen slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden. Een slotoffensief bleef uit. Het enige noemenswaardige wapenfeit in de laatste minuten kwam van de voet van Mitchell van Bergen, maar de vleugelaanvaller raakte de bal verkeerd, waarna de eerste thuiswedstrijd van 2019 werd verloren.

Komend weekeinde krijgt sc Heerenveen de kans zich te revancheren. Dan nemen de Friezen het in Arnhem op tegen Vitesse. Het duel in de GelreDome begint om 18.30 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20