Lammers bezorgt sc Heerenveen punt na VAR-ingreep
Datum: 03-02-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zaterdagavond op bezoek bij Vitesse gelijkgespeeld (2-2). Twee minuten voor tijd zag het ernaar uit dat de Friezen in Arnhem een nederlaag zouden gaan leiden, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof keurde een treffer van Martin Ødegaard af en gaf in plaats daarvan een strafschop aan de andere kant. Sam Lammers bezorgde zijn ploeg vanaf elf meter alsnog een punt.

sc Heerenveen begon in Arnhem met twee wijzigingen ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen AZ. Jizz Hornkamp maakte zijn basisdebuut als rechtsback. Dat ging ten koste van Sherel Floranus. Ook Pelle van Amersfoort moest op de bank beginnen. Voor hem in de plaats speelde Nemanja Mihaljovic.

Vijftig seconden stonden er op de klok toen Mitchell van Bergen sc Heerenveen bijna een droomstart bezorgde. De inzet van de rechtsbuiten werd op de doellijn ternauwernood gekeerd door Vitesse-keeper Eduardo. Het was de opmaat voor een goede beginfase, die de Friezen na een klein kwartier beloond zagen worden. Michel Vlap kwam halverwege de helft van Vitesse in balbezit, deed een paar passen en knalde vanaf 25 meter geweldig raak (0-1).

Tien minuten lang hield sc Heerenveen de voorsprong vast. Ødegaard zette de bal vanaf de rechterkant voor op Oussama Darfalou. De spits raakte de lat, maar zag wel de rebound door teamgenoot Mukhtar Ali ingekopt worden (1-1). Vijf minuten voor rust was Lammers dicht bij een nieuwe voorsprong, maar uit een corner van Stijn Schaars stuitte de spits op Eduardo.

Kort na de pauze bracht Ali sc Heerenveen bijna weer aan de leiding door een voorzet van Van Bergen niet goed te verwerken. De bal eindigde op de paal. Tien minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een afgeslagen bal werd ineens door Bryan Linssen in het doel geschoten (2-1).

Na de voorsprong van Vitesse moest sc Heerenveen logischerwijs in de achtervolging. Met de voor Mihaljovic in de ploeg gekomen Dennis Johnsen gingen de Friezen op jacht naar de gelijkmaker. De nieuweling was enkele minuten na zijn invalbeurt dichtbij, maar een listig wippertje ging net over het doel van Vitesse.

Tussenkomst van de VAR
sc Heerenveen bleef aandringen. Lucas Woudenberg en Vlap probeerden het van afstand, maar vonden Eduardo op hun pad. Vitesse loerde op de counter en dacht na een van die uitvallen de marge te vergroten. Ødegaard scoorde, maar na tussenkomst van de VAR besloot Van den Kerkhof de treffer af te keuren. In de aanval voorafgaand aan de treffer werd invaller Van Amersfoort door Jake Clarke-Salter naar de grond getrokken.

In plaats van een derde treffer voor Vitesse kreeg sc Heerenveen een strafschop. Lammers ging achter de bal staan, faalde niet en zorgde ervoor dat zijn ploeg alsnog iets overhield aan het duel met de Arnhemmers (2-2).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20