sc Heerenveen blijft steken op gelijkspel tegen PEC Zwolle
Datum: 10-02-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
In eigen huis heeft sc Heerenveen zaterdagavond niet weten te winnen van PEC Zwolle. Halverwege de eerste helft was de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink op voorsprong gekomen, maar de gasten maakten in de slotseconde van het eerste bedrijf nog gelijk. Na de pauze vielen geen treffers, waarna het duel eindigde in een remise (1-1).

De eerste kans van de wedstrijd was voor PEC Zwolle. Na vijf minuten dribbelde ud-sc Heerenveenspeler Younes Namli gevaarlijk het zestienmetergebied binnen, maar zijn inzet was te slap om keeper Warner Hahn te passeren. Daarna kregen ook de Friezen hun eerste mogelijkheid. Michel Vlap schoot na tien minuten over na een mooie pass van captain Stijn Schaars.

Een kwartier later was Vlap wel succesvol. Mitchell van Bergen gaf vanaf rechts de bal voor op Sam Lammers. De spits stuitte op doelman Mickey van der Hart, maar zag de rebound binnengeschoten worden door Vlap (1-0). Met een voorsprong leek sc Heerenveen te gaan rusten, maar in de allerlaatste seconde van de eerste helft kwam PEC Zwolle nog op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kopte verdediger Thomas Lam raak (1-1).

Waar sc Heerenveen in de eerste drie kwartier het heft in handen had, was het na rust PEC Zwolle dat het initiatief nam. Via Mike van Duinen werden de gasten tot twee keer toe zeer gevaarlijk, maar een schot van de spits eindigde in het zijnet en een strakke voorzet ging aan alles en iedereen voorbij. Aan de andere kant kreeg halverwege de tweede helft Lammers een goede mogelijkheid, maar na een subtiele steekbal van invaller Dennis Johnsen kwam de spits niet tot een doelpoging.

Beide teams waren in het restant van het duel elk nog eenmaal dicht bij de overwinning. Tien minuten voor tijd krulde Schaars een vrije trap rakelings over het doel van Van der Hart. Kort daarna was aan de andere kant aanvoerder Bram van Polen dicht bij een doelpunt, maar Hahn voorkwam met een katachtige redding dat de bal erin ging, waarna beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt.

Komend weekeinde neemt sc Heerenveen het in eigen huis op tegen koploper PSV. De wedstrijd begint om 19.45 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kees van Wonderen waakt voor onderschatting tegen RKC: Ze staan te laag
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20