sc Heerenveen ziet koploper PSV in slotminuut langszij komen
Datum: 17-02-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen was zaterdagavond ontzettend dicht bij een overwinning op koploper PSV, maar in het zicht van de haven zagen de Friezen de Eindhovenaren alsnog langzij komen. Invaller Donyell Malen dompelde in de allerlaatste minuut de thuisclub in rouw en schoot de bal achter Warner Hahn, waardoor het enerverende duel geen winnaar opleverde (2-2).

Met een ongewijzigde basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen PEC Zwolle begon sc Heerenveen aan de wedstrijd. De Friezen kenden een droomstart, want al na tweeëneenhalve minuut bracht Mitchell van Bergen de gastheren aan de leiding. De rechtsbuiten dribbelde vanaf rechts naar binnen en vond met zijn chocoladebeen de lange hoek (1-0).

Vlot na het openingsdoelpunt kreeg PSV een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar Steven Bergwijn produceerde een rollertje in plaats van een zuiver schot. Halverwege het eerste bedrijf was het aan de andere kant wel weer raak. Michel Vlap pikte de bal op in het zestienmetergebied, keek even waar doelman Jeroen Zoet stond en schoof de bal in de verre hoek (2-0).

Vijf minuten na de goal van Vlap was PSV dicht bij de aansluitingstreffer, maar een vrije trap van Pereiro belandde op de deklat. Helemaal ongeschonden haalde sc Heerenveen het rustsignaal niet. Aanvoerder Stijn Schaars moest zich noodgedwongen laten wisselen vanwege een blessure.

Kort na rust dacht PSV terug in de wedstrijd te komen, maar de treffer van voormalig sc Heerenveenspeler Denzel Dumfries werd wegens buitenspel afgekeurd. Een kwartier later was het wel raak voor de regerend landskampioen. Gastón Pereiro krulde een vrije trap langs de muur achter Hahn in de goal (2-1). PSV bleef aandringen en was via Bergwijn dicht bij de gelijkmaker, maar Hahn pareerde de inzet van de linksbuiten.

Aan de andere kant krijgt ook sc Heerenveen kansen om uit te lopen. Zo kreeg Vlap een goede mogelijkheid, maar de clubtopscorer kreeg zijn voet niet goed achter de bal. Dennis Johnsen lukte dat een kwartier voor tijd wel, maar de inzet van de invaller spatte uiteen op de lat. PSV speelde alles of niets, maar tot de negentigste minuut bleven de Friezen standhouden.

Waar het Abe Lenstra stadion voorzichtig aan een zege op de koploper begon te denken, schoot Malen die droom aan diggelen. In extremis schoof de invaller de gelijkmaker achter Hahn en zorgde ervoor dat zijn ploeg alsnog een punt overhield aan het bezoek in Friesland (2-2).

Komend weekeinde neemt sc Heerenveen het op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd begint zaterdag om 19.45 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20