sc Heerenveen buigt achterstand om en wint in Sittard
Datum: 24-02-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Winnen was de opdracht zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard. Daarin slaagde sc Heerenveen, maar van een leien dakje ging dat niet. De Friezen keken vlak voor rust nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink repareerde de schade en liep in de tweede helft uit naar een even knappe als verdiende overwinning (2-4).

Met Yuki Kobayashi voor de geblesseerde Stijn Schaars en Dennis Johnsen in plaats van Nemanja Mihajlovic begon sc Heerenveen aan het duel in Sittard. De eerste mogelijkheid was voor de Friezen. Michel Vlap stoomde op richting het vijandelijk doel, maar zag de geheel vrijstaande Ben Rienstra over het hoofd. Aan de andere kant was Fortuna Sittard wel meteen trefzeker. Een lange bal werd opgepikt door Lazaros Lamprou die vervolgens de openingstreffer achter Warner Hahn schoof (1-0).

Na het doelpunt van de thuisclub was sc Heerenveen van slag. Het duurde een poosje voordat de Friezen weer gevaarlijk werden. Halverwege de eerste helft was Vlap dicht bij de gelijkmaker, maar zijn zwabberschot werd weggestompt door doelman Alexei Koselev. Een paar minuten later was het weer de beurt aan Fortuna Sittard. Waar Lisandro Semedo eerst nog op Hahn stuitte, vond Mark Diemers in de aanval erna wel het net (2-0).

Høegh kopt raak
De klus – winnen – werd er daarmee niet gemakkelijker op voor sc Heerenveen, dat op jacht moest en ging naar de aansluitingstreffer. Die viel op slag van rust alsnog, nadat Kik Pierie en Rienstra er vlak daarvoor dichtbij waren geweest. In de extra speeltijd kopte aanvoerder Daniel Høegh uit een hoekschop van Kobayashi raak (2-1).

Een minuut na rust was Høegh, wederom met het hoofd, ook dicht bij de gelijkmaker. Dit keer had Koselev wel een antwoord op de kopstoot van de Deen. Een kwartier later moest de sluitpost van Fortuna Sittard alsnog capituleren. Mitchell van Bergen trok vanaf rechts naar binnen, speelde Mica Pinto door de benen en haalde verwoestend en doeltreffend uit (2-2).

De gelijkmaker gaf sc Heerenveen vleugels. De bezoekers gingen beter en beter speelden en vonden elkaar steeds gemakkelijker. Waar Johnsen, Vlap en Lammers eerst nog verzuimden de Friezen op voorsprong te zetten, deed de laatstgenoemde dat een kwartier voor tijd alsnog. De spits scoorde vanaf elf meter nadat Jose Rodríguez Vlap had neergetrokken en met rood moest inrukken (2-3).

Lammers beslist duel
Tegen tien man breidde Lammers in de slotfase de score uit. De aanvaller dook het zestienmetergebied in, speelde Koselev voorbij, schoof de bal binnen en besliste het duel (2-4). Kort voor tijd dacht Fortuna Sittard nog terug in de wedstrijd te kunnen komen. Scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip nadat spits Andrija Novakovich neerging, maar na tussenkomst van de VAR besloot Van Boekel zijn beslissing terug te draaien.

Dankzij de zege passeerde sc Heerenveen Fortuna Sittard op de ranglijst. Komend weekeinde neemt sc Heerenveen het in eigen huis op tegen Willem II. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20