De Graafschap maakt einde aan zegereeks sc Heerenveen
Datum: 16-03-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Na drie overwinningen op rij ging sc Heerenveen zaterdagavond in eigen huis hard onderuit tegen De Graafschap. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink kwam een vroege achterstand niet meer te boven en leed tegen de Superboeren de tweede nederlaag van het kalenderjaar (0-3).

Olde Riekerink had in zijn basisformatie een basisplek ingeruimd voor Doke Schmidt. Jizz Hornkamp, niet fit genoeg, begon daardoor op de bank. Ook Ibrahim Dresevic startte net als tegen ADO Den Haag centraal achterin. Hij en zijn teamgenoten kwamen tegen De Graafschap vroeg op achterstand. Na drie minuten spelen Azor Matusiwa bracht Charlison Benschop in stelling, die koel bleef en de bal in de verre hoek achter Warner Hahn deponeerde (0-1).

Door de snelle tegentreffer moest sc Heerenveen vroeg in de achtervolging. Dat deed de thuisclub ook. Mitchell van Bergen schoot vijf minuten na de openingsgoal hard voorlangs en zette even later hard voor, waarna Matusiwa de eigen paal raakte. De Friezen kregen meer kansen. Yuki Kobayashi was met een knal van afstand dichtbij, maar zag Nigel Bertrams redding brengen. De keeper van De Graafschap haalde even later opgelucht adem toen Daniel Høegh vlak voor zijn neus de bal niet onder controle kreeg.

sc Heerenveen hoopte de boel in de tweede helft recht te zetten, maar daar slaagde de ploeg geen moment in. Waar de thuisclub in de eerste drie kwartier nog een aantal goede mogelijkheden creëerde, bleven die na de pauze uit. Aan de andere kant werd men na een halfuur spelen wel gevaarlijk. De Graafschap een goede kans de score te verdubbelen, maar Hahn plukte de bal weg voor de voeten van Benschop.

Het bleek uitstel van executie. Halverwege de tweede helft was het namelijk wel raak voor de bezoekers. Javier Vet tikte van dichtbij een hoekschop van Youssef El Jebli binnen (0-2). Twee minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Delano Burgzorg alles en iedereen voorbij speelde en de bal onder Hahn binnenschoof (0-3).

In de slotfase dacht Sam Lammers nog vanaf elf meter te mogen aanleggen, maar arbiter Christiaan Bax trok na tussenkomst van de VAR zijn beslissing sc Heerenveen een strafschop toe te kennen in nadat invaller Morten Thorsby naar de grond was gegaan. Ook Michel Vlap slaagde er met een hard schot niet in een eretreffer op het bord te krijgen. Zo kwam er tegen De Graafschap een abrupt einde aan een reeks van zes duels op rij zonder nederlaag.

Komend weekeinde is sc Heerenveen vrij, in verband met de interlandperiode. Op zaterdag 30 maart hervat de ploeg van Olde Riekerink de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. Aftrap: 20.45 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20