sc Heerenveen gaat met duidelijke cijfers onderuit in De Kuip
Datum: 04-04-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Op bezoek bij Feyenoord heeft sc Heerenveen donderdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen. In De Kuip konden de Friezen de zege op stadsgenoot Excelsior geen passend vervolg geven en gingen met duidelijke cijfers onderuit tegen de club uit Rotterdam-Zuid (3-0).

Met dezelfde elf spelers als tegen Excelsior betrad sc Heerenveen de grasmat in De Kuip, maar in die samenstelling speelde de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink nog geen kwartier. Daniel Høegh moest na dertien minuten spelen de strijd noodgedwongen staken en werd vervangen door Ibrahim Dresevic.

Voor de wissel had Feyenoord een licht overwicht. De thuisclub deelde via Steven Berghuis en Sam Larsson speldenprikjes uit. Met Dresevic in de ploeg werd sc Heerenveen voor de eerste maal gevaarlijk. Uit een hoekschop van Stijn Schaars kopte Michel Vlap, maar de inzet van de middenvelder werd door Tonny Vilhena in de doelmond weggewerkt.

Na twintig minuten spelen dacht Feyenoord op voorsprong te komen. Nicolai Jørgensen scoorde, maar scheidsrechter Björn Kuipers keurde na tussenkomst van VAR Danny Makkelie de treffer af (overtreding Larsson). Datzelfde deed Kuipers vlak voor rust nogmaals, toen Steven Berghuis binnentikte (buitenspel Jens Toornstra). Daarvoor had Kuipers ook een goal van Feyenoord goedgekeurd. Jørgensen frommelde na een halfuur de bal na een corner binnen (1-0).

De momenten dat sc Heerenveen voor het doel van Kenneth Vermeer verscheen, waren zeldzaam, maar kort na de openingsgoal van Jørgensen waren de Friezen wel dicht bij de gelijkmaker. Vlap speelde Mitchell van Bergen vrij, maar de aanvaller kreeg de bal niet tussen de palen.

In het begin van het tweede bedrijf werd sc Heerenveen door Feyenoord al snel naar achteren gedrukt. Kansen voor de thuisclub bleven niet uit. Jørgensen en Berghuis hielpen eerst nog grote mogelijkheden om zeep, maar die laatste verdubbelde even later alsnog de marge door de bal vanaf links met links achter Hahn te schuiven (2-0). Daarna was het eenrichtingsverkeer. Vilhena drukte halverwege de tweede helft het krachtsverschil uit in een derde Rotterdamse treffer (3-0).

Na het doelpunt van Vilhena was de wedstrijd gespeeld. Feyenoord kon het duel rustig uitspelen. De gastheren kregen nog kansen op meer, maar waren onzuiver of vonden Hahn op hun pad. sc Heerenveen probeerde het nog wel, maar moest zich beperken tot verdedigen. Gevaarlijk werden de Friezen niet meer, waarna de wedstrijd eindigde in een duidelijke nederlaag.

FC Emmen-thuis
Aanstaande zondag komt sc Heerenveen weer in actie. Dan komt in het Abe Lenstra stadion FC Emmen op bezoek. Het duel begint om 12.15 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20