Twee treffers van Vlap niet genoeg voor winst
Datum: 23-04-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
In het eigen Abe Lenstra stadion slaagde sc Heerenveen er dinsdagavond niet in VVV-Venlo te verslaan. Twee keer kwamen de Friezen dankzij Michel Vlap op voorsprong, maar ook net zo vaak gaf de thuisclub die weer uit handen (2-2).

Interim-trainer Johnny Jansen stuurde vergeleken met de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo dezelfde elf namen het veld op. De enige wijziging was dat Michel Vlap niet hangend op links speelde, maar op tien. Pelle van Amersfoort schoof op zijn beurt naar de positie links voorin.

Vanaf zijn vertrouwde plek achter spits Sam Lammers kreeg Vlap na tien minuten spelen een goede mogelijkheid de score te openen, maar zijn rollertje verdween naast de goal van keeper Lars Unnerstall. Een paar minuten later probeerde Vlap het opnieuw. Nu schoot hij vanaf zeker twintig meter ruim over. Halverwege de eerste helft probeerde Mitchell van Bergen het eens, maar de rechtsbuiten schoot op de voeten van Unnerstall.

Driemaal is scheepsrecht
De thuisclub bleef het initiatief behouden en kansen creëren. Na een klein halfuur kreeg Vlap zijn derde kans van de wedstrijd en dit keer was het wel raak. Yuki Kobayashi zette Vlap oog in oog met Unnerstall, waarna de rechtspoot zoals zo vaak kalm bleef en de bal in de verre hoek prikte (1-0). Voor rust verdubbelden Ben Rienstra (paal) en Lammers (Unnerstall) nog bijna de voorsprong.

Er leek weinig aan de hand voor sc Heerenveen, maar tien minuten in de tweede helft kwam VVV-Venlo toch ineens op gelijke hoogte. Invaller Jay-Roy Grot trok naar binnen, ontving de bal van Tino Susic en schoof de bal met binnenkant rechts achter doelman Warner Hahn (1-1).

Na de gelijkmaker moest en ging sc Heerenveen weer op jacht naar de voorsprong. Die kwam er. Van Bergen stoomde op aan de rechterkant van het veld en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Vlap. De middenvelder sprong en knikte de bal kiezelhard achter een kansloze Unnerstall (2-1).

Gelijkmaker in slotfase
Met invallers Morten Thorsby en Stijn Schaars binnen de lijnen wilden de Friezen de wedstrijd in het slot gooien, maar echt grote kansen creëerde de thuisclub niet meer. Het treffen leek in een overwinning voor sc Heerenveen te eindigen, maar daar dacht invaller Sem Steijn (zoon van trainer Maurice) anders over. Een minuut voor tijd bezorgde hij van dichtbij zijn ploeg alsnog een punt (2-2).

Op zondag 12 mei komt sc Heerenveen pas weer in actie. Dan is in het eigen Abe Lenstra stadion NAC Breda de tegenstander tijdens de een-na-laatste speelronde van de competitie. Het duel begint om 14.30 uur.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20