Kopbal Skovgaard goed voor nipte zege op Vijverberg
Datum: 07-05-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Jong sc Heerenveen heeft vanavond in Doetinchem een nipte zege op De Graafschap behaald. Op stadion De Vijverberg werd met 2-3 gewonnen. De winnende trefer kwam van het hoofd van Skovgaard (foto boven) Dankzij de zege blijft jong sc Heerenveen zicht houden op de titel. Om kampioen te worden moeten de beloften volgende week maandag de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Roda JC, winnen.

sc Heerenveen raakte in Doetinchem al vroeg in de wedstrijd Dresevic kwijt. De verdediger haakte in de zevende minuut geblesseerd af en werd vervangen door Mark Westra. De gasten moesten aan de bak op De Vijverberg, want De Graafschap maakte er volgens trainer Ronnie Pander een ‘pittig potje van. ‘We hadden moeite om onder de druk van De Graafschap uit te komen,’ aldus de trainer.

De 1-0 van Esselink, halverwege de eerste helft, kwam niet uit de lucht Vallen en was gezien het spelbeeld zeker niet onverdiend. Op slag van rust zorgde Jizz Hornkamp met een intikker, na goed voorbereidend werk van Mihajlovic, voor een 1-1 ruststand. ‘Daar mochten we onze handen mee dichtknijpen, want De Graafschap was af en toe flink gevaarlijk,’ vertelt Ronnie Pander.

Na rust kon sc Heerenveen beter weerwerk leveren, ook al omdat De Graafschap slordiger ging spelen. Het was Mihajlovic die na zijn assist voor rust opnieuw belangrijk was voor jong sc Heerenveen. De aanvaller speelde zich knap vrij en schoot de bal onhoudbaar voor de goalie van De Graafschap in de verre hoek, 1-2. Even later had doelman Doornbusch geen antwoord op een knal van afstand van Berrio en was de stand weer in evenwicht.

Lang duurde dit niet, want drie minuten na de treffer van Berrio zette Skovgaard jong sc Heerenveen voor de tweede maal op voorsprong. De verdediger kopte knap raak uit een hoekschop van Kongolo. In de slotfase kregen de gasten nog enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar meer treffers vielen er niet op De Vijverberg.

‘Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest,’ zegt Ronnie Pander eerlijk. Door de overwinning houdt jong sc Heerenveen de titelkansen in eigen hand. Als volgende week thuis van Roda JC wordt gewonnen, zijn de Friezen onbereikbaar voor de concurrentie. ‘Komt dat allen zien,’ besluit Pander met een oproep aan de Heerenveense voetbalfans.

Jong sc Heerenveen: Doornbusch; Floranus, Dresevic (7. Westra), Skovgaard, Schoop; Drkusic, Johnsen, Kongolo; Frederiksen (61 Oliekan), Hornkamp (92. Smit) en Mihajlovic.