sc Heerenveen wil in Utrecht nog één keer gas geven
Datum: 15-05-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen wil in de slotwedstrijd van het seizoen in en tegen Utrecht nog één keer gas geven. Winnen In stadion Galgenwaard is de opdracht en dan met het oog op televisiegelden hopen op gunstige resultaten op andere velden.

Wil sc Heerenveen met een overwinning afsluiten, dan moet het in ieder geval anders dan afgelopen zondag in het thuisduel tegen NAC Breda. ‘Te vlak,’ aldus Johnny Jansen die zijn elftal initiatiefloos en in een te laag tempo zag opereren. Het kan anders, weet de trainer die zijn groep vanmiddag fris en scherp zag trainen.

Winnen
‘De spelers hebben er wel zin in, dat gevoel heb ik echt’, zegt de trainer, die in Utrecht alleen de geblesseerde Stijn Schaars mist. ‘Het is jammer dat we het zelf niet meer in de hand hebben, maar wij moeten gewoon ons ding doen en dat is winnen.’ sc Heerenveen kan veel geld mislopen als FC Groningen minimaal twee plekken boven de Friese club eindigt. In het meest gunstige scenario moet sc Heerenveen winnen, FC Groningen punten verspelen tegen FC Emmen en Willem II winnen van ADO Den Haag.

Tegenstander FC Utrecht kreeg afgelopen zondag flink klop van koploper en de bijna zekere kampioen Ajax. De ploeg van trainer Dick Advocaat is al verzekerd van een plek in de play-offs om Europees voetbal, maar kan nog een plek klimmen op de ranglijst, wat van belang kan zijn voor de tegenstander die de Domstedelingen treffen in de strijd om een Europees ticket.

Zware wedstrijd
Johnny Jansen heeft geen idee hoe FC Utrecht, dat na de winterstop thuis uitstekend presteert, de slotwedstrijd van het seizoen benadert. ‘Hoe dan ook, we treffen een sterke tegenstander. De ploeg beschikt over een ervaren verdediging, een middenveld met veel voetballend vermogen en voorin lopen snelle en fysiek sterke aanvallers. Het wordt hoe dan ook een zware wedstrijd.’

Die mening is ook Michel Vlap toegedaan. ‘We moeten rekening houden met de kwaliteiten van Utrecht, maar zeker ook van eigen kracht uitgaan. Ik reken erop dat Utrecht voor eigen publiek goed wil afsluiten en dat willen wij ook. Als het een beetje meezit, kunnen we goede zaken doen voor de club,’ doelt de middenvelder op de televisiegelden die op het spel staan.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20