sc Heerenveen sluit seizoen af met nederlaag
Datum: 15-05-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft het seizoen 2018/2019 afgesloten met een nederlaag. Op bezoek bij FC Utrecht kwam de ploeg van interim-trainer Johnny Jansen woensdag nog wel op voorsprong, maar na rust ging het mis en bleven de punten uiteindelijk in de Galgenwaard (3-1).

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na vier minuten Gyrano Kerk snelde langs Kik Pierie en stelde Cyriel Dessers in staat de openingstreffer aan te laten tekenen, maar de spits hielp de niet te missen kans om zeep. Van de schrik bekomen zocht ook sc Heerenveen de aanval. Het resulteerde in kansen voor de hele Friese voorhoede, maar Mitchell van Bergen, Sam Lammers en Michel Vlap stuitten alle drie op David Jensen.

Rake kopballen
Na een levendig eerste kwartier hielden beide ploegen elkaar in de tang. Daar bracht na een halfuur spelen Ben Rienstra verandering in door een scherp aangesneden voorzet van Van Bergen achter Jensen binnen te koppen (0-1). Kort na Rienstra's rake kopstoot kwam FC Utrecht bijna op gelijke hoogte. Riechedly Bazoer krulde de bal met links richting de kruising, maar zag zijn inzet op de paal uiteenspatten.

Tien minuten later was het wel raak voor de Domstedelingen. Simon Gustafson trapte een hoekschop richting de tweede paal waar Willem Janssen naartoe was gelopen en de gelijkmaker binnenknikte (1-1). Kort voor rust kreeg Kerk drie mogelijkheden om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar Warner Hahn (tweemaal) en Lucas Woudenberg (op de doellijn) brachten redding.

Na de pauze ging FC Utrecht door met waar de ploeg in de eerste helft mee was geëindigd. De eerste beste kans na rust viel meteen binnen. Sander van de Streek maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte rond het zestienmetergebied en poeierde zijn team op voorsprong (2-1). Kort daarna kreeg Dessers de mogelijkheid de score uit te bouwen, maar Hahn voorkwam dat.

Halverwege het tweede bedrijf kon aanvoerder Daniel Høegh niet verder en werd vervangen door Dennis Johnsen. sc Heerenveen ging in jacht op de gelijkmaker anders spelen en dat resulteerde meteen in een goede kans voor Van Bergen, maar zijn schot miste precisie. Hetzelfde gold voor de inzet van Lammers, tien minuten later.

Lege handen
sc Heerenveen nam meer risico waardoor achterin de ruimtes groter werden. Een kleine tien minuten voor tijd besliste FC Utrecht de wedstrijd. Dessers stoomde alleen op Hahn af, bleef rustig en schoof de bal onder de goalie door in de lange hoek, waardoor de Friezen met lege handen terugkeerden naar Heerenveen (3-1). Door het verlies in Utrecht eindigde sc Heerenveen in het eredivisieseizoen 2018/2019 op plek elf.