sc Heerenveen geeft zege in slotfase uit handen
Datum: 14-07-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Het oefenduel tussen sc Heerenveen en KV Mechelen is geëindigd in een gelijkspel. De Friese eredivisionist en de Belgische bekerwinnaar maakten er zaterdagavond op Sportpark ‘t Paradyske in Langezwaag een aantrekkelijke wedstrijd van (2-2).

Na de nederlaag eerder op de dag tegen FC Volendam (1-4) kwam sc Heerenveen 's avonds voor de tweede maal in actie. De elf die trainer Johnny Jansen tegen KV Mechelen het veld had opgestuurd, begonnen goed aan de wedstrijd waar veel toeschouwers op waren afgekomen. Zij zagen Jens Odgaard sc Heerenveen al in de zesde minuut op voorsprong zetten. De Deen torende boven alles en iedereen uit en kopte de bal buiten het bereik van doelman Michael Verrips binnen (1-0).

sc Heerenveen bepaalde het spelbeeld, maar halverwege de eerste helft trok KV Mechelen de stand weer gelijk. Gustav Engvall liet Filip Bednarek kansloos door de bal hard en laag in de hoek te schieten (1-1). De Friezen kregen voor rust nog kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar Odgaard (bal werd nog net weggewerkt) en Høegh (schot voorlangs) kregen de bal niet in het net.

Hakbal
Kort na rust liet Odgaard wél zijn tweede van de avond aantekenen. Met een geniale hakbal gaf de spits keeper Verrips het nakijken (2-1). sc Heerenveen kreeg kansen de score uit te breiden, maar Jordy Bruijn en Mitchell van Bergen zagen hun schoten gestopt worden door Verrips.

Waar de Friezen niet in slaagden, kregen de Belgen aan de andere kant wel voor elkaar. Een doelpunt van William Togui werd wegens buitenspel nog afgekeurd, maar de treffer in de slotfase van Onur Kaya was wel geldig (2-2). Daarmee zorgde de aanvoerder van KV Mechelen ervoor dat het treffen tussen beide elftallen geen winnaar kende.

sc Heerenveen - KV Mechelen 2-2 (1-1). 6. Odgaard 1-0, 22. Engvall 1-1, 47. Odgaard 2-1, 84. Kaya 2-2. Gele kaarten: Van Damme (KV Mechelen), Bruijn (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek; Floranus, Høegh, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, Rienstra, Faik; Van Bergen, Odgaard, Bruijn.