sc Heerenveen met 4-0 langs VVCS-team
Datum: 23-07-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanavond het oefenduel tegen een team van de VVCS met 4-0 gewonnen. Trainer Johnny Jansen benutte het duel om meerdere spelers minuten te laten maken en aan het werk te zien. ‘Het is goed dat jongens negentig minuten in de benen krijgen.’

Zo kwamen in Langezwaag onder meer Emil Frederiksen en Arjen van der Heide negentig minuten in actie. Ook de Engelsman Borthwick-Jackson die op proef is, kreeg een kans zich te tonen. De verdediger speelde aanvankelijk op de positie van linksback, maar belandde later in de wedstrijd, er werd driemaal een half uur gespeeld, in het centrum van de defensie.

‘Cameron heeft een tijd geen wedstrijden gespeeld, je ziet dat hij dat hij nodig heeft. Als het gaat om duelleren, hij is gewoon een sterke kerel, dat kan hij goed en aan de bal is hij ook heel aardig,’ vond Johnny Jansen. Borthwick-Jackson keert woensdag terug naar Engeland, of hij een aanwinst voor sc Heerenveen wordt kon de trainer niet zeggen. ‘Dat gaan we bespreken.

Emil Frederiksen zorgde met een prachtige knal van afstand voor de 0-3. ‘Emil liet aan de bal leuke dingen zien,’was Jansen niet ontevreden. ‘En hij maakte een mooie goal. Arjen (van der Heide, red) heeft altijd dreiging naar voren, maar was vanavond wat ongelukkig met zijn acties. Belangrijkste voor deze jongens is echter dat ze minuten hebben gemaakt.’

De warmte, het was bij de aftrap 29 graden in Langezwaag, speelde vanavond zeker een rol denkt Johnny Jansen. ‘Dat denk ik echt, als de zon er opstaat, is het warm hoor.’ Bij sc Heerenveen bleven Rienstra, Dresevic en Faik met lichte blessures aan de kant. Zij zijn er echter zaterdag, als sc Heerenveen in Engeland tegen Sunderland de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding speelt, zeker weer van de partij, verzekerde de trainer.

De Nigeriaanse aanvaller Ejuke ontbrak nog in Langezwaag. Jansen hoopt dat Ejuke volgende week kan aansluiten. ‘Hij is fit en moet wennen, maar iemand die goed kan voetballen, haakt snel aan en hij kan goed voetballen.’ Verwacht Jansen geen al te grote aanpassingsproblemen.

Heerenveen kwam in Langezwaag al vlot op voorsprong door een fraaie treffer van Mitchell van Bergen. Jens Odgaard zorgde nog in het eerste halve uur vanaf de stip voor 2-0. In de slotfase scoorde Emil Frederiksen vanaf afstand de 3-0. Het slotakkoord was, na een fraaie combinatie met Frederiksen voor Jan Ras, 4-0.

Startopstelling sc Heerenveen: Hahn, Floranus, Høegh, Skovgaard, Borthwick-Jackson; Kongolo, Bruijn, Frederiksen; Van Bergen, Odgaard , Van der Heide.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20