sc Heerenveen verliest voor rust van FC Emmen
Datum: 18-08-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is na het bezoek aan FC Emmen zijn ongeslagen status kwijt. Het elftal van trainer Johnny Jansen was zaterdagavond in De Oude Meerdijk na rust de bovenliggende partij, maar kon toen de in de eerste helft opgelopen schade niet meer repareren (2-0).

sc Heerenveen begon tegen FC Emmen met dezelfde elf die ook in de vorige wedstrijd – thuis tegen Feyenoord (1-1) – aan de aftrap verschenen. De Friezen keken in Emmen vroeg tegen een achterstand aan. Nikolai Laursen schoot al na vier minuten raak: hij draaide een vrije trap van ruim twintig meter in de verre hoek achter Warner Hahn (1-0).

Een droomstart voor de thuisclub, die na het openingsdoelpunt ook het heft in handen namen. sc Heerenveen probeerde het wel, maar de ploeg was te slordig. De Friezen kregen wel kansjes via Jens Odgaard (kopbal en schot) en Hicham Faik (poeier van afstand), maar waren onzuiver of zagen keeper Dennis Telgenkamp redding brengen. Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak: met het hoofd verdubbelde Glenn Bijl de score (2-0).

Aansluitingstreffer
Na een zwakke eerste helft kwam sc Heerenveen na de pauze een stuk beter voor de dag. De ploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Vijf minuten na rust was Odgaard dichtbij, maar zijn fraaie hakbal ging rakelings voorlangs. De bezoekers drongen daarna verder aan: zo schoot Faik een vrije trap maar net over en zorgde Mitchell van Bergen voor de nodige dreiging, zonder succes.

Met Jan Ras en Arjen van der Heide als verse krachten maakte sc Heerenveen zich op voor een slotoffensief. Tot aan het zestienmetergebied ging dat goed, maar vervolgens stokte het. Kort voor tijd was Van der Heide nog dicht bij een treffer, maar zijn harde schot zeilde net langs de paal, waarna de eerste nederlaag van het seizoen een feit was.