Kansen genoeg, maar geen winst op FC Twente
Datum: 25-08-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zaterdagavond in eigen stadion verzuimd te winnen van FC Twente. De ploeg van trainer Johnny Jansen creëerde in een aantrekkelijke wedstrijd genoeg kansen, maar wist de trekker niet over te halen. Ook de Enschedeërs scoorden niet, waardoor beide ploegen aan het duel een punt overhielden (0-0).

Voor rust ontspon zich een open en gelijkopgaande wedstrijd in het Abe Lenstra stadion, met kansen over en weer. sc Heerenveen kreeg de meeste, maar ook FC Twente kwam er bij tijd en wijle gevaarlijk uit. Aitor Cantalapiedra kreeg namens de bezoekers de beste mogelijkheid, maar de Spanjaard vond op slag van rust 'slechts' het zijnet.

Voor die tijd was sc Heerenveen menigmaal dicht bij een doelpunt, maar scoren liet men na. De eerste kans was voor Mitchell van Bergen. De buitenspeler brak door op rechts en drukte af, maar stuitte op de voeten van doelman Joël Drommel. Daarna kregen Jordy Bruijn, Jens Odgaard en opnieuw Van Bergen goede en ook heel goede mogelijkheden, maar keer op keer zonder succes.

Trapspecialisten
Na de kans van Cantalapiedra (de beste voor FC Twente) zetten Ibrahim Dresevic en Hicham Faik middels vrije trappen sc Heerenveen vlak voor rust nog bijna op voorsprong, maar de trapspecialisten konden het net achter Drommel niet laten bollen: Dresevic raakte de lat en aanvoerder Faik mikte net iets te hoog.

Na rust (met Ricardo van Rhijn voor het eerst in het pompeblêdentenue) trok sc Heerenveen het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde in nieuwe kansen. Bruijn kreeg twee goede mogelijkheden, maar mikte eenmaal net te hoog en één keer veel te hoog. De Friezen drongen aan en aan, maar faalden steeds in de afwerking. In de slotseconden was invaller Arjen van der Heide nog dicht bij een late winnende treffer, maar Drommel was attent.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20