Ruim verlies in ArenA na dompers voor rust
Datum: 15-09-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft zaterdagavond op bezoek bij Ajax niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Friezen speelden een puike eerste helft en dachten daarin zelfs op voorsprong te komen, maar het feest werd teruggefloten. Na de pauze liepen de Amsterdammers uit en boekten een ruime zege (4-1).

Na een halfuur spelen bouwden de tweehonderd meegereisde supporters een uitbundig, maar kortstondig feestje in de Johan Cruijff ArenA. Met een tweede treffer dacht Jens Odgaard sc Heerenveen aan de leiding te brengen, maar na tussenkomst van de videoscheidsrechter keurde Allard Lindhout de goal af. Zijn lezing: voordat Odgaard de bal binnenschoot, maakte Lucas Woudenberg een overtreding. Geen doelpunt, geen voorsprong en weer 1-1.

Na die tegenslag kreeg sc Heerenveen op slag van rust nog een domper te verwerken. Linksback Nicolás Tagliafico zorgde er met een harde, rake kopstoot voor dat Ajax voor de tweede maal aan de leiding kwam (2-1). Eerder had Dusan Tadic dat al gedaan door na een kwartier met zijn rug een vrije trap van Klaas-Jan Huntelaar van richting te veranderen. Doelman Warner Hahn was kansloos (1-0).

Ajax creëerde na de openingstreffer mogelijkheden de score te verdubbelen, maar liet die liggen of zag Hahn redding brengen. sc Heerenveen hield stand, had de zaken redelijk op orde en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Met name Mitchell van Bergen ontpopte zich tot plaag voor de Amsterdamse defensie. Halverwege het eerste bedrijf brak de buitenspeler door op rechts en bediende Odgaard, die raak prikte (1-1).

Beslissing
Waar sc Heerenveen in de eerste helft Ajax prima partij bood, liep het na rust vooral achter de thuisclub aan. Kort na de pauze bracht Perr Schuurs de marge op twee, door bij de tweede paal een voorzet van Tadic binnen te lopen (3-1). Even later besliste Tagliafico met zijn tweede doelpunt de wedstrijd. Dat deed de linksback op stijlvolle wijze. Hij nam de bal vanuit de lucht ineens op de pantoffel en schoot het leer in de verre hoek achter Hahn (4-1).

Met intussen Anders Dreyer en debutant Alen Halilovic op het veld, kreeg Ajax kreeg in het laatste halfuur kansen de score verder uit te breiden. Hakim Ziyech (redding Hahn) en David Neres (paal) waren het dichtstbij, maar de teller bleef steken op vier. In de slotfase kreeg Dreyer nog een kans op een treffer, maar zijn inzet werd geblokt door de beste man van het veld, Tagliafico.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20