Ejuke buigt achterstand om in zege
Datum: 10-11-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Met twee doelpunten in zes minuten bezorgde Chidera Ejuke zijn ploeg zaterdagavond in het Abe Lenstra stadion eigenhandig de overwinning op Sparta Rotterdam. Zijn goals in de tweede helft deden de openingstreffer van Lars Veldwijk voor rust teniet, waardoor sc Heerenveen de tweede thuiszege van het seizoen boekte (2-1).

Met de weer herstelde Mitchell van Bergen terug in de basis kwam sc Heerenveen goed uit de startblokken. Na vijf minuten werd er gejuicht, maar het publiek kon weer gaan zitten omdat scheidsrechter Joey Kooij de treffer van Rodney Kongolo afkeurde wegens hands. De thuisclub was de bovenliggende partij, maar creëerde geen grote kansen. Sparta loerde op een uitbraak en was uit een van die counters succesvol via het hoofd van Veldwijk (0-1).

Na de tegentreffer bleef sc Heerenveen het spel domineren. De ploeg had verreweg het meeste balbezit, maar drong slechts voorzichtig aan. Joey Veerman was met een achterwaartse kopbal dichtbij en Ricardo van Rhijn vond met een poeier van afstand de lat, maar scoren bleef voor rust uit.

Heft in handen
De opdracht voor sc Heerenveen in de tweede helft was helder, maar het was Sparta dat kort na rust bijna de voorsprong verdubbelde. Veldwijk kopte uit een hoekschop net naast. Daarna namen de Friezen – net als in de eerste helft – het heft in handen. Nu was de thuisclub dreigender. Jens Odgaard, invaller Jordy Bruijn en Ejuke waren dichtbij, maar vonden doelman Ariel Harush op hun pad of schoten naast.

De kans voor Ejuke – die de bal in kansrijke positie naast schoof – was misschien wel de grootste. Van de leg raakte de Nigeriaan echter niet, want in een tijdsbestek van slechts zes minuten boog hij de achterstand met twee treffers hoogstpersoonlijk om in een voorsprong (2-1). Sparta ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Mohamed Rayhi was kort voor tijd het dichtstbij, maar Warner Hahn keerde de inzet van de Spartaan, waardoor de punten in Friesland bleven.