Driepunter dankzij Deens dynamiet
Datum: 08-12-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen maakte het zichzelf zondagmiddag onnodig lastig in Waalwijk, maar won wel. De Friezen domineerden het eerste driekwart op bezoek bij RKC Waalwijk, maar scoorden daarin slechts eenmaal. Nadat de thuisclub op gelijke hoogte was gekomen en bloed rook, lieten Denen Jens Odgaard en Anders Dreyer het uitvak alsnog van vreugde ontploffen (1-3).

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht in het Mandemakers Stadion, maar een veel beter sc Heerenveen liet na afstand te nemen van RKC Waalwijk. Halverwege de tweede helft kon de hekkensluiter van de eredivisie daardoor weer helemaal terug in de wedstrijd komen. Stijn Spierings bracht de stand met een schitterende knal weer in evenwicht (1-1).

sc Heerenveen mocht het zichzelf aanrekenen dat RKC Waalwijk weer zicht kreeg op een goed resultaat. De ploeg van trainer Johnny Jansen was vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij geweest en had volop mogelijkheden gecreëerd. Uit de vele aanvallen waren de Friezen slechts één keer succesvol. Rodney Kongolo liep een voorzet van Sherel Floranus binnen, waar een fraaie solo van Chidera Ejuke aan vooraf was gegaan (0-1).

Slordig
Na rust ontspon zich hetzelfde spelbeeld in Waalwijk, maar sc Heerenveen was slordig in de afwerking en weigerde de trekker over te halen. De wondergoal van Spierings bekrachtigde dat RKC Waalwijk beter en beter in de wedstrijd kwam. De thuisclub kwam kort na de gelijkmaker zelfs bijna op voorsprong, maar Darren Maatsen raakte de lat.

Juist terwijl RKC Waalwijk verder aandrong, kwam sc Heerenveen voor de tweede keer deze middag op voorsprong. De in de ploeg gekomen Dreyer stak team- en landgenoot Odgaard weg. De spits omspeelde doelman Etienne Vaessen en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek knap in het lege doel (1-2). In de extra tijd besliste Dreyer het duel door op aangeven van Mitchell van Bergen de bal met zijn linkervoet in de verre hoek te krullen (1-3).