Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

De club geeft me opnieuw een heel goed gevoel
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 01-08-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
Twee dagen nadat Erwin Mulder met Swansea City net naast een ticket greep voor een plek in de finale om promotie naar de Premier League, werd de 31-jarige sluitpost vrijdagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra stadion. Amper bijgekomen van het verlies tegen Brentford, blikte Mulder alvast terug en vooruit op zijn periode bij sc Heerenveen. "Ik wil belangrijk zijn."

Waarom heb je gekozen voor een terugkeer naar sc Heerenveen?
"Als familie zijnde wilden we graag weer terug naar Nederland. In de tijd dat we in Wales zaten, ben ik sc Heerenveen altijd blijven volgen. Ik heb er een heel fijne tijd gehad. Wanneer die club dan in een zoektocht naar een nieuwe doelman bij jou uitkomt, geeft dat opnieuw een heel goed gevoel. sc Heerenveen liet zien dat ze me heel graag wilden aantrekken. Dat alles heeft ertoe geleid dat ik hier weer ben."

Wat is je het meest bijgebleven van je vorige periode in Fryslân?
"Ik heb hier een heel mooie tijd gehad. Heb altijd warme gevoelens voor de club gehouden. sc Heerenveen is een heel mooie club. Een prachtig stadion, fijne mensen. Als ik geen warm gevoel aan sc Heerenveen had overgehouden, was ik niet teruggekeerd. Als ik terugdenk aan m'n eerste periode hier, staan het halen van de play-offs en de wedstrijden tegen SC Cambuur me nog goed bij. Volle bak, geweldige sfeer. Daar doe je het voor."

Je avontuur in Wales zit er precies twee dagen op. Het is nog maar net voorbij, kun je er nu al op terugblikken?
"Zeker. We gingen er als jong gezin naartoe. Een groot avontuur, voor ons allemaal. Alles was nieuw. Onze kinderen hebben er hun jongste jaren doorgebracht. Dat is heel bijzonder en koesteren we voor altijd. Sportief gezien ging er met de Premier League, waar we met Swansea toen nog in speelden, een wereld voor me open. Zo groot, zo intens: de beleving, het hoge niveau. Een geweldige periode, maar nu was het tijd om terug te keren."

Ben je dezelfde keeper gebleven of intussen een andere doelman geworden?
"Als keeper ben ik volwassener geworden. Beter. Het Engelse voetbal is veel fysieker. In het Championship is het meer vechtvoetbal, veel mannelijker. Dat heeft me automatisch veel sterker gemaakt. De meeste spitsen zijn, zeker in het Championship, niet kleiner dan 1.90 meter. Daar moet je je tegen wapenen. Bij Swansea wilden we daarentegen altijd wel verzorgd voetbal spelen, waardoor ik ook mee heb kunnen blijven en moeten voetballen."

Wat hoop je bij en met sc Heerenveen te bereiken?
"Het is nog te vroeg om een doelstelling uit te spreken. Ik moet iedereen nog ontmoeten, kom net terug uit Wales en we zitten pas in de beginfase van de voorbereiding. In ieder geval moeten de mensen straks weer naar het stadion komen om met een goed gevoel weer naar huis te gaan. Ik wil met het team het publiek vermaken en de intentie hebben om elke wedstrijd te winnen. Ik wil belangrijk zijn voor sc Heerenveen en kijk er heel erg naar uit."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Frederiksen definitief naar SønderjyskE
Nipte oefennederlaag voor jong sc Heerenveen
sc Heerenveen huurt Dewaele van Anderlecht
Contract Veerman opengebroken en verlengd tot 2024
Doan Van Hau terug naar Hanoi FC

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  Willem II
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
25  
56
2.  
AZ Alkmaar
25  
56
3.  
Feyenoord
25  
50
4.  
PSV Eindhoven
26  
49
5.  
Willem II
26  
44
6.  
FC Utrecht
25  
41
7.  
Vitesse
26  
41
8.  
Heracles
26  
36
9.  
FC Groningen
26  
35
10.  
SC Heerenveen
26  
33
11.  
Sparta Rotterdam
26  
33
12.  
FC Emmen
26  
32
13.  
VVV-Venlo
26  
28
14.  
FC Twente
26  
27
15.  
PEC Zwolle
26  
26
16.  
Fortuna Sittard
26  
26
17.  
ADO Den Haag
26  
19
18.  
RKC Waalwijk
26  
15