Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Jansen blikt op 'Schöne-dag' vooruit op AZ-uit
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 13-02-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Door de massale aandacht voor de komst van Lasse Schöne naar sc Heerenveen zouden we het bijna vergeten: er wordt dit weekeinde ook gewoon gevoetbald. Johnny Jansen blikte vrijdag tijdens het gebruikelijke persmoment vooruit op het volgende duel van de Friezen: zondag uit bij AZ (aftrap: 12.15 uur). Zit de nieuwste aanwinst dan al bij de wedstrijdselectie?

"Ja", was het antwoord van Jansen op de vraag of Schöne er zondag bij is, "maar hij begint niet in de basis." De oefenmeester kreeg uiteraard de vraag wat hij vindt van de komst van de ervaren Deen. "Daar ben ik heel blij mee. Lasse is natuurlijk een heel goede voetballer die bovendien een verlengstuk kan zijn voor ons als staf. Hij herkent en ziet bepaalde situaties in het veld. Een absolute aanwinst voor de ploeg en de club."

Prettig mens
Het is niet voor het eerst dat Jansen en Schöne gaan samenwerken. Als beginnend trainer in de jeugdacademie van sc Heerenveen kreeg Jansen het toen zestienjarige Deense talent onder zijn hoede. "Als ik aan die tijd denk, komt Lasse altijd wel ter sprake. We hadden een heel goed team met onder meer Joey van den Berg en Reza Ghoochannejhad. Lasse was een vaardige voetballer, maar ook een heel prettig mens. Hij heeft me zelfs samen met een paar andere jeugdspelers geholpen met het plaatsen van een nieuwe keuken."

Dat was toen. Hoe kijkt Jansen tegenwoordig naar Schöne? "Met veel bewondering. Hij heeft hier destijds niet het eerste gehaald, maar via een omweg alsnog de top bereikt. En hoe. Dat vind ik heel knap. Het is hem niet komen aanwaaien, ondanks zijn grote talent. Lasse is hier begonnen en misschien sluit ie hier wel af. Wat zou er nog mooier zijn dan dat? Hij is, zo zegt hij zelf ook, nog hartstikke fit."

Veel dynamiek
Niet alleen Schöne, ook de rest van zijn selectie is fit, zei Jansen. En dat is ook nodig, want AZ is een behoorlijke tegenstander. Eerder dit seizoen gingen de Friezen in eigen huis vrij kansloos onderuit (0-3). "AZ heeft echt een mooie ploeg. Er zit veel dynamiek in, veel beweging tussen de linies en een belangrijke rol voor de backs. Ze hebben talentvolle en vooral goede spelers. Als trainer en liefhebber kijk ik graag naar AZ. We kunnen aan de bak."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen na rust hard onderuit in Zwolle
Vooruitblik op PEC-uit wat zijn de analyses nog waard.
Gerrets leidt PEC-uit, Nijhuis fluit halve finale
Fletse derby levert opnieuw geen winnaar op
Gemengde gevoelens bij Jansen in aanloop naar derby

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  Ajax
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
23  
57
2.  
PSV Eindhoven
24  
51
3.  
AZ Alkmaar
24  
49
4.  
Vitesse
24  
45
5.  
Feyenoord
24  
43
6.  
FC Groningen
24  
42
7.  
FC Twente
24  
35
8.  
FC Utrecht
23  
34
9.  
Fortuna Sittard
24  
31
10.  
SC Heerenveen
24  
30
11.  
Heracles
24  
29
12.  
PEC Zwolle
24  
26
13.  
Sparta Rotterdam
23  
23
14.  
RKC Waalwijk
24  
23
15.  
VVV-Venlo
23  
19
16.  
Willem II
24  
17
17.  
ADO Den Haag
24  
15
18.  
FC Emmen
24  
12