Seizoen zit er op na 'rood' verlies in Emmen
Datum: 13-05-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Een kleine kans had sc Heerenveen nog op het bereiken van de play-offs, maar een afgetekende nederlaag donderdag op bezoek bij FC Emmen gooide die Friese ambitie aan diggelen. Na een rode kaart voor Lasse Schöne – en later ook Syb van Ottele – speelde de ploeg van trainer Johnny Jansen een kansloos duel (3-1). Daardoor duurt het seizoen nog één wedstrijd: zondag komt Sparta Rotterdam naar Friesland.

In de een-na-laatste speelronde hadden beide teams genoeg om voor te spelen. Terwijl sc Heerenveen nog hoopte op de play-offs, streed FC Emmen tegen directe degradatie. Ondanks dat de belangen aan beide kanten groot waren, kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Het duurde liefst twintig minuten voordat er iets viel te noteren, maar het was wel meteen goed voor de eerste goal. Ibrahim Dresevic plantte zijn voet in het gezicht van Michael de Leeuw: strafschop FC Emmen, doelpunt Sergio Peña (1-0).

VAR, VAR en VAR
Meer en meer nam FC Emmen het initiatief. Zeker toen na een halfuur Bas Nijhuis Lasse Schöne met rood wegstuurde. De VAR constateerde dat de Deen bovenop de voet van Jari Vlak had gestaan en riep Nijhuis naar de kant. Na het bestuderen van de beelden ging de arbiter van dienst daar in mee. Met tien man snakte sc Heerenveen naar de rust, maar ook na de hervatting wilde en lukte zeer weinig. Sterker nog, voor de tweede keer ging de bal op de stip. De VAR greep weer in, waarop Nijhuis ook de handsbal van Jan Paul van Hecke bestrafte met een penalty. Ook nu bleef Peña koel (2-0).

2-0 achter, een man minder: de missie van sc Heerenveen was onbegonnen werk geworden. FC Emmen deelde de lakens uit, jaagde op meer en vond dat tien minuten voor tijd. Niet vanaf elf meter, maar van buiten de zestien schoot Peña een afgeslagen bal strak in de hoek achter Erwin Mulder (3-0). Terwijl het op een lijdensweg begon te lijken, schoof invaller Benjamin Nygren uit het niets, maar op knappe wijze de eretreffer binnen (3-1). Het deed er niet meer toe, net als de rode kaart die Syb van Ottele kreeg in de extra tijd, na wederom een VAR-ingreep.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
IJslands jeugdtalent Gudnason (17) naar SC Heerenveen
SC Heerenveen neemt van Ewijk over van Ado Den Haag
SC Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta
Jansen baalt nog na: In een keer is het klaar
Doelpuntloos gelijkspel tegen FC Utrecht

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22