Goal Thorsby goed voor zege op De Vijverberg
Datum: 28-02-2016  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft de opmars van De Graafschap gestuit. De Superboeren bleven vier thuisduels op rij ongeslagen, maar sc Heerenveen won op De Vijverberg dankzij een treffer van Morten Thorsby. De eerste goal van de Noor in de Eredivisie was goed voor drie punten.

sc Heerenveen kwam op De Vijverberg al in de eerste minuut met de schrik vrij. Vermeij kreeg meteen een kans, maar Mulder kon de intikker nog net met de voet keren. De thuisclub begon zoals verwacht stormachtig en voor sc Heerenveen was het vooral een kwestie van tegen houden. Grote kansen kreeg De Graafschap niet, al moest Mulder wel gestrekt naar de hoek op een schot van Will.

De gasten konden aanvallend geen vuist maken. Het eerste Friese kansje ontstond pas na 26 minuten toen Veerman een dieptepass oppikte en vanuit de draai voorlangs schoot. Samen met een schotje van Larsson, dat een gemakkelijke prooi was voor Jurjus, waren dat voor rust de enige wapenfeiten van de bezoekers.

sc Heerenveen kwam in het slotkwartier goed weg. Zo schoot Peters in het zijnet en kon Vermeij net niet bij een voorzet van Driver. De gasten hadden bovendien geluk dat een handsbal van Van Aken, hij pareerde een schot van Kaak met de arm, niet opgemerkt werd door Blom. Ook het slotakkoord was voor De Graafschap, Peters kopte een voorzet van Driver maar net over de deklat.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. sc Heerenveen stond defensief beter en had vooral meer greep op het middenveld. De eerste dreiging kwam van Veerman. De Volendammer schoot uit een moeilijke hoek rakelings over de kruising. Een overwicht wist de ploeg van Foppe de Haan niet te creëren, maar er was sprake van evenwicht.

Halverwege de tweede helft kwam sc Heerenveen op voorsprong. Een voorzet van de linkerkant kwam bij Veerman. Zijn schot kwam wat gelukkig voor de voeten van Thorsby die van dichtbij geen moeite had om Jurjus te passeren. Het was de eerste treffer in de Eredivisie voor de jonge Noorse middenvelder van sc Heerenveen.

De voorsprong kwam in het vervolg amper meer in gevaar en had misschien wel verdubbeld moeten worden door Larsson. Bij een snelle uitbraak verscheen de Zweed alleen voor Jurjus, maar zijn inzet was een prooi voor de keeper. In blessuretijd kwam sc Heerenveen alsnog goed weg toen Kabasele van dichtbij over schoot. Aan de andere kant stuitte Zeneli op Jurjus, gescoord werd er echter niet meer en dus was de zege voor sc Heerenveen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20