Goal Thorsby goed voor zege op De Vijverberg
Datum: 28-02-2016  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft de opmars van De Graafschap gestuit. De Superboeren bleven vier thuisduels op rij ongeslagen, maar sc Heerenveen won op De Vijverberg dankzij een treffer van Morten Thorsby. De eerste goal van de Noor in de Eredivisie was goed voor drie punten.

sc Heerenveen kwam op De Vijverberg al in de eerste minuut met de schrik vrij. Vermeij kreeg meteen een kans, maar Mulder kon de intikker nog net met de voet keren. De thuisclub begon zoals verwacht stormachtig en voor sc Heerenveen was het vooral een kwestie van tegen houden. Grote kansen kreeg De Graafschap niet, al moest Mulder wel gestrekt naar de hoek op een schot van Will.

De gasten konden aanvallend geen vuist maken. Het eerste Friese kansje ontstond pas na 26 minuten toen Veerman een dieptepass oppikte en vanuit de draai voorlangs schoot. Samen met een schotje van Larsson, dat een gemakkelijke prooi was voor Jurjus, waren dat voor rust de enige wapenfeiten van de bezoekers.

sc Heerenveen kwam in het slotkwartier goed weg. Zo schoot Peters in het zijnet en kon Vermeij net niet bij een voorzet van Driver. De gasten hadden bovendien geluk dat een handsbal van Van Aken, hij pareerde een schot van Kaak met de arm, niet opgemerkt werd door Blom. Ook het slotakkoord was voor De Graafschap, Peters kopte een voorzet van Driver maar net over de deklat.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien. sc Heerenveen stond defensief beter en had vooral meer greep op het middenveld. De eerste dreiging kwam van Veerman. De Volendammer schoot uit een moeilijke hoek rakelings over de kruising. Een overwicht wist de ploeg van Foppe de Haan niet te creŽren, maar er was sprake van evenwicht.

Halverwege de tweede helft kwam sc Heerenveen op voorsprong. Een voorzet van de linkerkant kwam bij Veerman. Zijn schot kwam wat gelukkig voor de voeten van Thorsby die van dichtbij geen moeite had om Jurjus te passeren. Het was de eerste treffer in de Eredivisie voor de jonge Noorse middenvelder van sc Heerenveen.

De voorsprong kwam in het vervolg amper meer in gevaar en had misschien wel verdubbeld moeten worden door Larsson. Bij een snelle uitbraak verscheen de Zweed alleen voor Jurjus, maar zijn inzet was een prooi voor de keeper. In blessuretijd kwam sc Heerenveen alsnog goed weg toen Kabasele van dichtbij over schoot. Aan de andere kant stuitte Zeneli op Jurjus, gescoord werd er echter niet meer en dus was de zege voor sc Heerenveen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
IJslands jeugdtalent Gudnason (17) naar SC Heerenveen
SC Heerenveen neemt van Ewijk over van Ado Den Haag
SC Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta
Jansen baalt nog na: In een keer is het klaar
Seizoen zit er op na 'rood' verlies in Emmen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22