Tiental PEC Zwolle verslaat sc Heerenveen
Datum: 07-05-2017  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle verloren (2-1). De thuisclub stond al na een kwartier met tien man na een rode kaart voor Bouy, maar trok toch aan het langste eind. PEC Zwolle kwam direct na rust via een dubieuze treffer van invaller Menig op 2-0. Die tik kwam de ploeg van trainer Jurgen Streppel niet meer te boven.

sc Heerenveen begon zonder Stijn Schaars aan de klus in Zwolle. Streppel liet vooraf weten geen risico met zijn aanvoerder te willen nemen en liet Schaars op de bank beginnen. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Morten Thorsby. Martin Ødegaard was niet fit genoeg om te beginnen en ontbrak. Hierdoor begon Zeneli aan de rechterkant, hij kreeg de voorkeur boven Slagveer.

Beide ploegen kregen kansjes in de beginfase. Zwolle was via Mohktar en de gasten deden zich gelden via Kobayashi. Na en klein kwartier leverde een mooie aanval over de rechterkant via Marzo en Van Amersfoort, de laatste knalde over. Vijf minuten later stuurde Van Amersfoort Reza diep, die werd vastgehouden door Bouy waarop scheidsrechter Nijhuis direct rood trok.

De thuisclub was daarna beter, maar het was PEC Zwolle dat na een klein half uur op voorsprong kwam. Marzo maakte net buiten het strafschopgebied een overtreding op Thomas. Holla liet zien ene specialist te zijn en krulde de bal over de muur in de kruising. sc Heerenveen kreeg in de slotfase van de eerste helft nog wel kansjes, maar pogingen van Reza en Marzo leverden geen treffer op.

PEC Zwolle verdubbelde net na rust de voorsprong naar 2-0. Een dubieuze treffer. St. Juste wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar werd afgetroefd door de fel jagende Menig. De bal passeerde daarbij de achterlijn, maar dat ontging Nijhuis die door liet spelen. Menig profiteerde door de bal langs Mulder in de verre hoek te schuiven, 2-0.

PEC Zwolle verdubbelde net na rust de voorsprong naar 2-0. Een dubieuze treffer. St. Juste wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar werd afgetroefd door de fel jagende Menig. De bal passeerde daarbij de achterlijn, maar dat ontging Nijhuis die door liet spelen. Menig profiteerde door de bal langs Mulder in de verre hoek te schuiven, 2-0.

Bij sc Heerenveen was Veerman na rust Van Amersfoort komen vervangen. De trainer bracht nog binnen het kwartier nog twee verse krachten binnen de lijnen. Schaars en Slagveer kwamen voor Marzo en Faes. De Friezen gingen op jacht naar de aansluitingstreffer, hadden ook het meeste balbezit, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden.

Doelman Van der Hart moest in actie komen bij een hoekschop en zag vervolgens dat Zeneli de rebound over knalde. Helaas zat er niet meer in dan een treffer van Reza , maar die kwam te laat om het tij te keren. De Friezen verloren opnieuw een uitwedstrijd en zijn door dit resultaat nog niet zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Het thuisduel tegen NEC moet volgende week minimaal een punt opleveren om FC Groningen voor te blijven om zo in de race te blijven voor Europees voetbal.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen
Van Wonderen blikt vooruit op KIKA-duel: Het leeft echt in de groep

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20