Einde aan ongeslagen thuisreeks
Datum: 13-12-2019  Bron: sc-heerenveen.nl
Aan de ongeslagen status van sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion is vrijdagavond een einde gekomen. Willem II strafte voor rust twee slordigheden in de Friese defensie af en hield na de pauze stand tegen een drie kwartier durend Fries offensief (1-2).

Net als in de afgelopen twee thuiswedstrijden – tegen Sparta Rotterdam en Vitesse – kwam sc Heerenveen ook tegen Willem II op achterstand. Sven Botman tastte twee keer mis, waarna Vangelis Pavlidis de bal oppikte. De Griekse clubtopscorer omspeelde Ibrahim Dresevic en tekende na negen minuten voor de openingstreffer (0-1).

sc Heerenveen moest net als in de vorige twee thuisduels in de achtervolging. Halverwege de eerste helft was de thuisclub dicht bij de gelijkmaker, maar spits Jens Odgaard zag doelman Timon Wellenreuther en de paal redding brengen. Een minuut daarna konden de armen wel de lucht in: Rodney Kongolo knikte op aangeven van de mee opgekomen Botman raak (1-1).

Foute terugspeelpass
Na de gelijkmaker werd sc Heerenveen ietsje sterker. Buitenspelers Chidera Ejuke en Mitchell van Bergen kregen kansjes, maar beiden wisten Wellenreuther niet te passeren. Aan de andere kant verschalkte Mike Trésor Ndayishimiye op zijn beurt wel Warner Hahn. De Belg ontving op slag van rust de bal pardoes van Sherel Floranus en strafte de foute terugspeelpass genadeloos af (1-2).

Na rust was het eenrichtingsverkeer. sc Heerenveen domineerde en zocht naar een opening, Willem II leunde achterover en loerde op een uitbraak. De Friezen werden voornamelijk gevaarlijk uit schoten van afstand. Odgaard stuitte op Wellenreuther en schoot voorlangs. Ook Van Rhijn (redding Wellenreuther), Veerman (centimeters naast) en Botman (schot gekraakt) slaagden er niet in de Tilburgse muur te slechten, waarna de eerste thuisnederlaag van het seizoen een feit werd.