De club geeft me opnieuw een heel goed gevoel
Datum: 01-08-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
Twee dagen nadat Erwin Mulder met Swansea City net naast een ticket greep voor een plek in de finale om promotie naar de Premier League, werd de 31-jarige sluitpost vrijdagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra stadion. Amper bijgekomen van het verlies tegen Brentford, blikte Mulder alvast terug en vooruit op zijn periode bij sc Heerenveen. "Ik wil belangrijk zijn."

Waarom heb je gekozen voor een terugkeer naar sc Heerenveen?
"Als familie zijnde wilden we graag weer terug naar Nederland. In de tijd dat we in Wales zaten, ben ik sc Heerenveen altijd blijven volgen. Ik heb er een heel fijne tijd gehad. Wanneer die club dan in een zoektocht naar een nieuwe doelman bij jou uitkomt, geeft dat opnieuw een heel goed gevoel. sc Heerenveen liet zien dat ze me heel graag wilden aantrekken. Dat alles heeft ertoe geleid dat ik hier weer ben."

Wat is je het meest bijgebleven van je vorige periode in Fryslân?
"Ik heb hier een heel mooie tijd gehad. Heb altijd warme gevoelens voor de club gehouden. sc Heerenveen is een heel mooie club. Een prachtig stadion, fijne mensen. Als ik geen warm gevoel aan sc Heerenveen had overgehouden, was ik niet teruggekeerd. Als ik terugdenk aan m'n eerste periode hier, staan het halen van de play-offs en de wedstrijden tegen SC Cambuur me nog goed bij. Volle bak, geweldige sfeer. Daar doe je het voor."

Je avontuur in Wales zit er precies twee dagen op. Het is nog maar net voorbij, kun je er nu al op terugblikken?
"Zeker. We gingen er als jong gezin naartoe. Een groot avontuur, voor ons allemaal. Alles was nieuw. Onze kinderen hebben er hun jongste jaren doorgebracht. Dat is heel bijzonder en koesteren we voor altijd. Sportief gezien ging er met de Premier League, waar we met Swansea toen nog in speelden, een wereld voor me open. Zo groot, zo intens: de beleving, het hoge niveau. Een geweldige periode, maar nu was het tijd om terug te keren."

Ben je dezelfde keeper gebleven of intussen een andere doelman geworden?
"Als keeper ben ik volwassener geworden. Beter. Het Engelse voetbal is veel fysieker. In het Championship is het meer vechtvoetbal, veel mannelijker. Dat heeft me automatisch veel sterker gemaakt. De meeste spitsen zijn, zeker in het Championship, niet kleiner dan 1.90 meter. Daar moet je je tegen wapenen. Bij Swansea wilden we daarentegen altijd wel verzorgd voetbal spelen, waardoor ik ook mee heb kunnen blijven en moeten voetballen."

Wat hoop je bij en met sc Heerenveen te bereiken?
"Het is nog te vroeg om een doelstelling uit te spreken. Ik moet iedereen nog ontmoeten, kom net terug uit Wales en we zitten pas in de beginfase van de voorbereiding. In ieder geval moeten de mensen straks weer naar het stadion komen om met een goed gevoel weer naar huis te gaan. Ik wil met het team het publiek vermaken en de intentie hebben om elke wedstrijd te winnen. Ik wil belangrijk zijn voor sc Heerenveen en kijk er heel erg naar uit."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20