Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Vitesse wint met 1-2 in Abe Lenstra stadion
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 07-08-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft vanmiddag onder tropische omstandigheden het oefenduel tegen Vitesse met 1-2 verloren. De gasten kwamen al vlot op een 0-2 voorsprong. Op slag van rust deed Ejuke iets terug. Na rust waren de krachten enigszins verdwenen en deden zich voor beide doelen amper gevaarlijke momenten voor.

De thuisclub, met de nieuwelingen Mulder, Fernandez en Dewaele in de basis, kwam al in de vijfde minuut op achterstand in het snikhete Abe Lenstra stadion. Uit een aanval over de linkerkant kwam de bal via Tannane bij Bero terecht. Op zijn knal had de doelman van sc Heerenveen geen antwoord. Na een kwartier verdubbelden de gasten de voorsprong. Een steekbal van Huisman werd keurig afgerond door Buitink.

Direct na de 2-0 kreeg de thuisclub de kans iets terug te doen. Een dieptepass van Dewaele werd door Van Bergen op waarde geschat, maar helaas miste de voorzet op Espejord precisie. Het spel ging op en neer, maar Vitesse ondernam niet alleen meer doelpogingen, maar was ook gevaarlijker. De eerste Friese doelpoging tussen de palen was na 26 minuten spelen. Doelman Bayazit had geen antwoord op de kopbal van Espejord, maar de Noor zag zijn inzet via de paal weer uit het doel verdwijnen.

In het slotkwartier, waarin Dewaele geblesseerd uitviel en vervangen werd door Akujobi, was Vitesse het meest dreigend. Het was aan de attent keepende Mulder te danken dat een derde Arnhemmer treffer uitbleef. In de slotminuten van de eerste helft bezorgde Ejuke sc Heerenveen de aansluitingstreffer. Hajal stuurde de Nigeriaan diep en die was iedereen te snel af om vervolgens de bal beheerst langs Bayazit in de uiterste hoek te schuiven, 1-2.

Bij de thuisclub kwamen in de rust Zaal en Smit voor Fernandez en Espejord. Het eerste kansje van de tweede helft was voor sc Heerenveen. De lob van Veerman verdween echter over het doel van de Arnhemmers. Aan de andere kant probeerde Tannane het van afstand, maar ook hij was niet succesvol. Veel gebeurde er niet na de pauze, maar daar was de hitte zonder meer debet aan.

Vitesse wisselde na rust volop en bracht maar liefst zeven nieuwe spelers in het veld. Bij sc Heerenveen kwam met nog een kwartier te gaan de jongeling Nunumete voor Floranus. Akujobi ging hierdoor rechtsback spelen. In de 78ste minuut zorgde Van Bergen weer eens voor dreiging. De aanvaller ging er op rechts vandoor, helaas kon Smit net niet bij de voorzet van zijn flankspeler.

Direct daarna waren Van Bergen en Smit opnieuw betrokken bij Fries gevaar. Van Bergen werd weggestoken door Veerman, ditmaal kon Smit wel bij de voorzet, maar doelman Bayazit reageerde attent. Aan de andere kant verdween een kopbal van Vitesse maar rakelings naast het Friese doel, terwijl Mulder nog uitstekend redde op een inzet van Bruns. Gescoord werd er niet meer en dus ging het oefenduel met 1-2 verloren.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder, Floranus (73. Nunumete), Dresevic, Fernandez (46. Zaal), Woudenberg, Hajal, Dewaele (33. Akujobi), Veerman, Van Bergen, Espejord (46. Smit) , Ejuke (80. Van der Heide).

Opstelling Vitesse: Bayazit, Dasa, Doekhi, Rasmussen, Openda, Tronstad, Tannane, Bero, Buitink (31. Darfalou), Wittek, Huisman.

Scoreverloop: 5. 0-1 Bero; 15. 0-2 Buitink; 43. 1-2 Ejuke

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Kaarten: Dresevic, Openda
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kevin Blom leidt thuiswedstrijd tegen VVV Venlo
sc Heerenveen in eerste helft langs Fortuna
Jansen over Fortuna en keuzes maken Mooi toch
sc Heerenveen huurt kersvers Brighton-speler Van Hecke
sc Heerenveen huurt Amerikaans talent Llanez

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  VVV-Venlo
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
SC Heerenveen
2  
6
2.  
Ajax
2  
6
3.  
PSV Eindhoven
2  
6
4.  
Vitesse
2  
6
5.  
VVV-Venlo
2  
4
6.  
FC Twente
2  
4
7.  
Feyenoord
2  
4
8.  
Willem II
2  
3
9.  
FC Groningen
2  
3
10.  
Heracles
2  
3
11.  
AZ Alkmaar
1  
1
12.  
FC Utrecht
1  
1
13.  
PEC Zwolle
2  
1
14.  
FC Emmen
2  
0
15.  
ADO Den Haag
2  
0
16.  
Sparta Rotterdam
2  
0
17.  
Fortuna Sittard
2  
0
18.  
RKC Waalwijk
2  
0