sc Heerenveen verliest ook laatste oefenduel
Datum: 06-09-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding ging sc Heerenveen zaterdagmiddag thuis onderuit tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Johnny Jansen kwam een ongelukkig, vroeg eigen doelpunt van Hamdi Akujobi niet te boven (0-1). Over zeven dagen is Willem II de tegenstander in de seizoensouverture.

sc Heerenveen trad aan zonder Sherel Floranus, Ibrahim Dresevic en Joaquin Fernandez. Daardoor moest Jansen schuiven in met name zijn achterste linie. Basisplaatsen waren er voor Hamdi Akujobi en Timo Zaal. Rodney Kongolo schoof een linie naar achteren, waardoor op het middenveld een plekje vrij kwam voor Couhaib Driouech.

De openingsfase was voor PEC, dat met voormalig sc Heerenveen-speler Reza Ghoochannejhad de eerste mogelijkheid kreeg. Dichterbij was even later Yuta Nakayama, die met een hard schot bijna doelman Erwin Mulder verraste. Na een kwartier was het wel raak voor de gasten: Akujobi werkte een voorzet van Mike van Duinen in eigen doel (0-1).

Kansen op de gelijkmaker
Na de tegentreffer kwam sc Heerenveen iets beter in de wedstrijd. Toch was in die fase de beste kans voor PEC. In twee instanties kreeg Ghoochannejhad de bal na een halfuur spelen niet achter Mulder. De Friezen stelden daar voor rust alleen een hard schot van Henk Veerman tegenover, maar de poging van de aanvoerder ging naast.

Beter kwam sc Heerenveen in de tweede helft voor de dag. Mitchell van Bergen schoot na een goede actie over en Arjen van der Heide kreeg in twee pogingen de bal van dichtbij niet voorbij PEC-sluitpost Michael Zetterer. Een kwartier voor tijd was de laatste kans van de wedstrijd voor Joey Veerman, maar de middenvelder schoot vanuit de tweede lijn naast.

Start van de competitie
Na een qua resultaten teleurstellende voorbereiding – alle zeven oefenwedstrijden gingen verloren – opent sc Heerenveen over een week de competitie. In eigen huis beginnen de Friezen tegen Willem II aan het nieuwe eredivisieseizoen (aftrap: 18.45).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20