Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Verdedigers bezorgen sc Heerenveen zege bij seizoensstart
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 13-09-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is het nieuwe eredivisieseizoen uitstekend begonnen. In het eigen Abe Lenstra stadion, waar vanwege de coronabeperkingen zo'n vierduizend supporters aanwezig waren, werd zaterdagavond Willem II aan de kant gezet. Verdedigers Lucas Woudenberg en Pawel Bochniewicz zorgden voor de doelpunten (2-0).

Trainer Johnny Jansen kende vlak voor de aftrap een tegenvaller. Mitchell van Bergen bleek tijdens de warming-up niet in staat te spelen. Daardoor begon de achttienjarige Couhaib Driouech in de basis. Hij en zijn tien teamgenoten droegen overigens rouwbanden, vanwege het overlijden van de vrouw van assistent-trainer Hennie Spijkerman.

Basisdebutanten
Behalve Driouech stonden ook kersverse aanwinsten Bochniewicz en Oliver Batista Meier meteen aan de aftrap. Met drie debutanten in de basis begon sc Heerenveen aftastend aan het duel. Hetzelfde deed Willem II, waardoor het lang duurde voordat er grote kansen vielen te noteren. En toen het zover was, was het ook meteen raak.

Halverwege de eerste helft stoomde Woudenberg op langs de linkerkant van het veld, kreeg de bal na een combinatie terug van Arjen van der Heide en schoot de bal tussen de voeten door van doelman Robbin Ruiter (1-0). Na de goal nam Willem II het heft wat meer in handen, maar dat leidde niet tot grote mogelijkheden.

Met Hamdi Akujobi binnen de lijnen in plaats van Ibrahim Dresevic (blessure) kwam sc Heerenveen goed uit de kleedkamer. Henk Veerman en Bochniewicz kregen goede kansen, maar tweemaal stond Ruiter in de weg. Daarvoor scoorde Willem II-spits Vangelis Pavlidis overigens, maar die treffer vond wegens buitenspel geen doorgang.

In het slot
sc Heerenveen werd beter en beter in de tweede helft en gooide het duel een kwartier voor tijd in het slot. Bochniewicz bekroonde zijn debuut meteen met zijn eerste goal. De Pool knikte een vrije trap van Joey Veerman tegen de touwen (2-0). In de slotfase hield de Friese defensie stand, waardoor het nieuwe seizoen begonnen werd met een zege.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Kevin Blom leidt thuiswedstrijd tegen VVV Venlo
sc Heerenveen in eerste helft langs Fortuna
Jansen over Fortuna en keuzes maken Mooi toch
sc Heerenveen huurt kersvers Brighton-speler Van Hecke
sc Heerenveen huurt Amerikaans talent Llanez

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  VVV-Venlo
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
SC Heerenveen
2  
6
2.  
Ajax
2  
6
3.  
PSV Eindhoven
2  
6
4.  
Vitesse
2  
6
5.  
VVV-Venlo
2  
4
6.  
FC Twente
2  
4
7.  
Feyenoord
2  
4
8.  
Willem II
2  
3
9.  
FC Groningen
2  
3
10.  
Heracles
2  
3
11.  
AZ Alkmaar
1  
1
12.  
FC Utrecht
1  
1
13.  
PEC Zwolle
2  
1
14.  
FC Emmen
2  
0
15.  
ADO Den Haag
2  
0
16.  
Sparta Rotterdam
2  
0
17.  
Fortuna Sittard
2  
0
18.  
RKC Waalwijk
2  
0