Jansen geeft Nygren basisplek tegen FC Emmen
Datum: 23-10-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen begint zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met Benjamin Nygren in de basis. Dat onthulde Johnny Jansen vrijdagmiddag tijdens het gebruikelijke persmoment, waar de trainer vooruitblikte op het duel met de nog zegeloze Drenten. "Ze kennen misschien een moeizamere start, maar dat zegt helemaal niets."

Voordat het over de komende wedstrijd en tegenstander FC Emmen ging, werd eerst nog even stilgestaan bij het vorige duel dat sc Heerenveen speelde. "Tegen Ajax hebben we te veel dingen met z'n allen niet goed gedaan", blikte Jansen nog eens terug. Op de vraag waar het in Amsterdam vooral misging, was de oefenmeester duidelijk. "Het plan was helder. Daarover waren we het allemaal eens, maar de agressiviteit ontbrak: druk op de bal, intensiteit."

De nederlaag tegen Ajax (5-1) is uitgebreid geanalyseerd, ook met de spelersgroep. "Tegen Emmen zullen we die agressiviteit wel moeten tonen", zei Jansen. "Emmen is geen Ajax, maar Emmen heeft wel een heel goede ploeg. Zeker voetballend gezien, met veel beweging en dynamiek. Dat is lastig te verdedigen, dus zullen we zeker agressief en scherp moeten zijn. Daarin moeten we laten zien dat we geleerd hebben van vorige week."

Herkenbare speelstijl
Waar sc Heerenveen tot Ajax-uit een goed begin van de competitie kende met tien punten uit vier duels wil het in Emmen vooralsnog minder vlotten. Het elftal van Dick Lukkien speelde driemaal gelijk, verloor twee keer en wist dus tot op heden niet te winnen. "Ze kennen misschien een moeizamere start, maar dat zegt niets. Emmen hanteert een herkenbare speelstijl en kan gewoon goed voetballen. Het balletje kan zomaar goed vallen."

Maar succes voor FC Emmen zal Jansen nog even uit willen stellen. In de jacht op de vierde zege van het seizoen schakelt sc Heerenveen terug naar het vertrouwde systeem en staat Benjamin Nygren voor het eerst aan de aftrap. Tegen Ajax viel de Zweedse aanvaller in. "Benjamin is negentien, maar maakt een heel volwassen indruk. Hij is balvast. Een intelligente speler. Het is fijn samenwerken met hem. Hij mag het laten zien."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
IJslands jeugdtalent Gudnason (17) naar SC Heerenveen
SC Heerenveen neemt van Ewijk over van Ado Den Haag
SC Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta
Jansen baalt nog na: In een keer is het klaar
Seizoen zit er op na 'rood' verlies in Emmen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22