Eenvoudige, ruime zege op Het Kasteel
Datum: 01-11-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
Zonder al te veel problemen won sc Heerenveen zondagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam (1-4). De ploeg van trainer Johnny Jansen speelde al voor rust een gewonnen wedstrijd dankzij een 0-3 voorsprong. Met de vijfde overwinning van het seizoen verlengden de Friezen hun toch al succesvolle seizoensstart: zestien punten uit zeven duels.

Omdat het thuis- én uitshirt niet onderscheidend genoeg zouden zijn van het Sparta-tricot (rood-wit tenue, zwarte broek), trad sc Heerenveen aan in het blauwe reservetenue. Eenmaal eerder hadden de Friezen tijdens een competitieduel dit shirt om de schouders. Vorig seizoen, op bezoek bij Heracles Almelo (0-4). Toen beleefde de ploeg van trainer Johnny Jansen een eenvoudige eerste helft, met als gevolg een 0-3 ruststand.

Doeltreffend rollertje
Exact hetzelfde scenario speelde zich ruim een jaar later af op Het Kasteel. Nadat sc Heerenveen Sparta in de vierde minuut al een flinke waarschuwing had gegeven – het doelpunt van Henk Veerman werd afgekeurd wegens buitenspel – konden drie minuten later de Friese handen wél omhoog. Benjamin Nygren klopte op aangeven van Henk Veerman doelman Maduka Okoye met een rollertje in de hoek (0-1).

sc Heerenveen had weinig te duchten van Sparta. De Rotterdammers hadden weliswaar de bal, maar de Friezen stonden compact en waren gevaarlijk vanuit de omschakeling. Toen de thuisclub ook nog slordig werd achterin, kon een tweede treffer niet uitblijven. Henk Veerman liet een te korte terugspeelpass van Sparta-captain Bart Vriends nog onbestraft, maar uit de corner die daaruit voortkwam, knikte Jan Paul van Hecke raak (0-2).

Tweemaal Henk Veerman
Op slag van rust zorgde Henk Veerman ervoor dat het duel met Sparta wel erg veel overeenkomsten ging vertonen met Heracles-uit, van vorig seizoen. Waar de aanvoerder bij de 0-1 nog aangever was en Nygren de afmaker, waren nu de rollen omgedraaid. Van dichtbij schoot Henk Veerman ongehinderd de derde Friese treffer binnen, alweer zijn zesde competitietreffer van het seizoen (0-3).

Na de pauze was de eerste kans voor Sparta, maar een schot van Lennart Thy zeilde over. Even later liet zijn collega-spits aan de andere kant wel zien hoe het moet. Henk Veerman werd randje buitenspel weggestuurd en bleef oog in oog met Okoye kalm (0-4). Een royale voorsprong, maar met Sparta - AZ (4-4) in het achterhoofd – de Rotterdammers poetsten een 0-4 achterstand weg – mocht sc Heerenveen zich nog niet rijk rekenen.

Sparta ging ook nu voor een comeback, maar schoten van Thy en Abdou Harroui belandden via keeper Erwin Mulder op de paal. Na deze teleurstellingen geloofde de thuisclub niet meer in een Houdini-act. sc Heerenveen voetbalde eenvoudig de wedstrijd uit en leek het Heracles-scenario exact te kopiëren. In extremis ging de totale vergelijking niet op: Thy benutte een strafschop, na een ongelukkige overtreding van Ibrahim Dresevic (1-4).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen is figurant op Eindhovens feestje: keiharde nederlaag
Kees van Wonderen wil vechtlust en teamspirit zien tegen koploper PSV
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles

Volgende wedstrijd

Almere City FC  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20