sc Heerenveen komt vlugge goals niet te boven en verliest
Datum: 21-12-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
De laatste thuiswedstrijd van 2020 is voor sc Heerenveen uitgelopen op een teleurstelling: Heracles Almelo zegevierde zondagmiddag in het Abe Lenstra stadion. De ploeg van trainer Johnny Jansen kreeg zowel in de eerste als in de tweede helft een vroeg doelpunt tegen en was niet bij machte dat te herstellen (1-2).

Op het moment dat Joey Veerman met een droge knal het verschil terugbracht tot één doelpunt (1-2) was er nog ruim een half uur te gaan. De aansluitingstreffer kwam op tijd, maar het doelpunt leidde uiteindelijk tot niets. sc Heerenveen was in het restant (en daarvoor) niet in staat Heracles het vuur aan de schenen te leggen. Eén goede kans kregen de Friezen nog op de gelijkmaker, maar invaller Oliver Batista Meier raakte in kansrijke positie de bal volledig verkeerd.

Vroege doelpunten
Dat het zover kwam, was te wijten aan een snelle goal in het eerste en in het tweede bedrijf. Al na zes minuten keek sc Heerenveen tegen een achterstand aan. Delano Burgzorg werd geen strobreed in de weg gelegd en kon vanuit een moeilijke hoek toch binnentikken (0-1). De stand zorgde ervoor dat de thuisclub het initiatief greep, zonder kansen aaneen te rijgen. Twee keer werd de ploeg gevaarlijk: via Henk Veerman (paal) en Benjamin Nygren (redding Janis Blaswich).

Na de pauze scoorde Heracles wederom vlug: een scherp aangesneden hoekschop werd ingeknikt door Mats Knoester (0-2). Een zware opgave diende zich aan om zonder te sprankelen alsnog een resultaat te behalen. Het bleef bij een opleving in de vorm van een goal van Joey Veerman. Ook een slotoffensief bleef uit, want kort voor tijd moest sc Heerenveen verder met tien man. Pawel Bochniewicz trok aan de noodrem, toen Adrian Szöke op een leeg doel afkwam.

Feyenoord-uit
Zonder de Poolse verdediger sluit sc Heerenveen woensdag de eerste seizoenshelft en het voetbaljaar 2020 af. Dan gaan Jansen en de zijnen op bezoek bij Feyenoord. De wedstrijd in De Kuip begint om 21.00 uur.