Van Bergen twijfelgeval voor duel met Feyenoord
Datum: 23-12-2020  Bron: sc-heerenveen.nl
Het is nog niet duidelijk of Mitchell van Bergen donderdag aan de aftrap staat wanneer sc Heerenveen het in De Kuip opneemt tegen Feyenoord. De aanvaller viel zondag tegen Heracles Almelo geblesseerd uit en is daardoor een twijfelgeval. “Morgen gaan we bekijken of hij fit genoeg is om te starten”, aldus trainer Johnny Jansen.

Wie de eventuele vervanger wordt van Van Bergen liet Jansen nog niet weten. “Hoe we het allemaal gaan invullen, zien jullie morgen.” Zeker is wel dat Pawel Bochniewicz niet in actie komt. De verdediger kreeg tegen Heracles Almelo een rode kaart en is voor één wedstrijd geschorst. Zijn plek wordt overgenomen door Ibrahim Dresevic. “De situatie waarin Ibrahim zit is wel een beetje te vergelijken met die van Daniel Høegh vorig seizoen. Daniel was altijd basisspeler, maar kwam op een gegeven moment op de bank door een blessure. Dat geldt voor Ibrahim precies hetzelfde.”

Dresevic
Dresevic startte bij de competitiestart tegen Willem II nog in de basis. “Toen speelde hij misschien wel zijn beste helft tot nu toe. Alleen raakte hij geblesseerd en verloor hij zijn plek aan Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz. Dat centrale duo doet het vervolgens heel erg goed en dus is het aan Ibrahim om weer terug te komen. Daarin kan hij nog wel een stap maken. Dus elke dag knokken en strijden om het niveau te halen dat gevraagd wordt. Wanneer Ibrahim gefocust is, durf ik te zeggen dat wij gewoon drie heel goede centrale verdedigers hebben.”

Feyenoord
Dan over de wedstrijd. Tegenstander Feyenoord bezet momenteel met 26 punten de vierde plaats in de eredivisie. Wat verwacht Jansen van het duel? “Feyenoord heeft gewoon een degelijke ploeg met veel individuele kwaliteiten. Ze zijn een jaarlang ongeslagen geweest, dat zegt alles.” Toch ziet de oefenmeester wel kansen voor zijn ploeg. “Wij denken dat er ruimtes kunnen ontstaan in de countermomenten. Maar ook in het voetbal an sich. Vanuit daar zal heel veel beweging en dynamiek moeten komen op het veld. Ik hoop dat het echt een voetbalgevecht gaat worden. Dat we de strijd aangaan en een goede pot neer kunnen zetten.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20