Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Siem de Jong start tegen Fortuna Sittard
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 08-01-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen gaat zondag met Siem de Jong aan de aftrap op jacht naar drie punten tegen Fortuna Sittard (aftrap: 14.30 uur). Dat verklapte trainer Johnny Jansen alvast, in zijn vooruitblik op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Bij de hervatting mist de coach vanwege positieve coronatests in ieder geval twee spelers.

Of Siem de Jong bij de wedstrijdselectie zit, was de eerste vraag tijdens het persmoment. “Ja, hij is erbij en begint in de basis”, antwoordde Jansen. “Siem bevalt ons tot dusver zeer goed. Het is een intelligente speler, goed aan de bal en ziet waar de ruimtes liggen. Ik verwacht dat Siem een rustpunt zal zijn in het elftal en voor ons als staf zal fungeren als verlengstuk.”

De Jong is er tegen Fortuna bij, maar twee van zijn ploeggenoten niet vanwege een positieve coronatest. Jansen ging niet in op de namen. “Vandaag (vrijdag, red.) zijn we voor de derde keer deze week getest. Daarvan ontvangen we morgen (zaterdag, red.) de uitslagen. Best spannend, zeker de eerste twee keren na de korte winterstop. Ik hoop dat het meevalt en het bij twee blijft.”

Nog geen Van Ottele en Harush
Vrijdag presenteerde de club verdediger Syb van Ottele, na De Jong en Ariel Harush alweer de derde winterse versterking. “Dat is hartstikke mooi”, zei Jansen. “De concurrentie gaat toenemen. Dat moet de huidige spelersgroep een boost geven. Ons als staf geeft het meer mogelijkheden.” Van Ottele en Harush zitten nog niet bij de wedstrijdselectie.

Nog zonder Van Ottele en Harush hervat sc Heerenveen de competitie tegen Fortuna. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd in Sittard gewonnen (1-3). “Maar Fortuna is nu verder dan toen. Ze zijn gaandeweg een stuk volwassener geworden. Ze geven achterin minder ruimte weg en behaalden in de laatste wedstrijden ook goede resultaten. Ik ben erg benieuwd.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen thuis niet langs RKC
'We moeten weer doen waar we goed in zijn'
Arbitrage bekend voor VVV- en FC Emmen- uit
Rami Kaib komt over van Elfsborg
SC Heerenveen legt Driouech vast

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
VVV-Venlo  VS  SC Heerenveen
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
16  
38
2.  
Feyenoord
16  
35
3.  
Vitesse
16  
35
4.  
PSV Eindhoven
16  
34
5.  
AZ Alkmaar
16  
31
6.  
FC Groningen
16  
30
7.  
FC Twente
16  
27
8.  
Sparta Rotterdam
16  
21
9.  
SC Heerenveen
16  
21
10.  
FC Utrecht
16  
18
11.  
Heracles
16  
18
12.  
PEC Zwolle
16  
17
13.  
Fortuna Sittard
16  
16
14.  
VVV-Venlo
16  
15
15.  
RKC Waalwijk
16  
13
16.  
ADO Den Haag
16  
10
17.  
Willem II
16  
9
18.  
FC Emmen
16  
5