Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

SC Heerenveen thuis niet langs RKC
© SupportersWereld.nl
© SupportersWereld.nl
Datum: 15-01-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft donderdagavond in een leeg en ijskoud Abe Lenstra stadion niet weten te winnen van RKC Waalwijk. De Friezen kwamen vroeg op voorsprong, maar zagen de Brabanders na rust op gelijke hoogte komen (1-1). Met een punt mocht de thuisclub overigens niet eens mopperen.

Trainer Johnny Jansen Ė die vanwege de naweeŽn van corona nog niet in de dug-out mocht plaatsnemen Ė had ten opzichte van het duel met Fortuna drie wijzigingen aangebracht in zijn opstelling. Aankoop Tibor Halilovic startte in de basis, net als Ibrahim Dresevic en Arjen van der Heide. Siem de Jong, Jan Paul van Hecke en Benjamin Nygren zaten op de bank.

Op zoek naar herstel van de nederlaag tegen Fortuna, afgelopen zondag, was het begin van sc Heerenveen veelbelovend. Al na zeven minuten zette Henk Veerman met competitietreffer nummer elf zijn ploeg op voorsprong. Hij tikte een voorzet van Joey Veerman achter RKC-goalie Kostas Lamprou (1-0).

Halverwege de eerste helft verdubbelde Henk Veerman bijna de score, maar oog in oog kwam Lamprou nu wel als winnaar uit de strijd. Ook Mitchell van Bergen kreeg een kans op de 2-0, maar Ahmed Touba zette hem op het laatste moment opzij. Gaandeweg nam RKC meer en meer het heft in handen. Toch ging sc Heerenveen rusten met een voorsprong op zak.

Een beter RKC
In de tweede helft ging RKC door met het spel bepalen. De beloning kreeg de ploeg van trainer Fred Grim na tien minuten: Richard van der Venne schoot raak in de korte hoek (1-1). RKC bleef de lakens uitdelen, terwijl sc Heerenveen loerde op de counter. Invaller Nygren kreeg twee goede kansen, maar liet die onbenut.

Er lagen wel countermogelijkheden voor sc Heerenveen, maar het ontbeerde de thuisclub aan finesse en scherpte om het uit te spelen. De Friezen mochten Erwin Mulder dankbaar zijn dat er niet werd verloren. In de laatste minuut voorkwam de doelman een nederlaag door een inzet van Vitalie Damascan op de paal te tikken.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen na rust hard onderuit in Zwolle
Vooruitblik op PEC-uit wat zijn de analyses nog waard.
Gerrets leidt PEC-uit, Nijhuis fluit halve finale
Fletse derby levert opnieuw geen winnaar op
Gemengde gevoelens bij Jansen in aanloop naar derby

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  Ajax
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
23  
57
2.  
PSV Eindhoven
24  
51
3.  
AZ Alkmaar
24  
49
4.  
Vitesse
24  
45
5.  
Feyenoord
24  
43
6.  
FC Groningen
24  
42
7.  
FC Twente
24  
35
8.  
FC Utrecht
23  
34
9.  
Fortuna Sittard
24  
31
10.  
SC Heerenveen
24  
30
11.  
Heracles
24  
29
12.  
PEC Zwolle
24  
26
13.  
Sparta Rotterdam
23  
23
14.  
RKC Waalwijk
24  
23
15.  
VVV-Venlo
23  
19
16.  
Willem II
24  
17
17.  
ADO Den Haag
24  
15
18.  
FC Emmen
24  
12