SC Heerenveen thuis niet langs RKC
Datum: 15-01-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft donderdagavond in een leeg en ijskoud Abe Lenstra stadion niet weten te winnen van RKC Waalwijk. De Friezen kwamen vroeg op voorsprong, maar zagen de Brabanders na rust op gelijke hoogte komen (1-1). Met een punt mocht de thuisclub overigens niet eens mopperen.

Trainer Johnny Jansen – die vanwege de naweeën van corona nog niet in de dug-out mocht plaatsnemen – had ten opzichte van het duel met Fortuna drie wijzigingen aangebracht in zijn opstelling. Aankoop Tibor Halilovic startte in de basis, net als Ibrahim Dresevic en Arjen van der Heide. Siem de Jong, Jan Paul van Hecke en Benjamin Nygren zaten op de bank.

Op zoek naar herstel van de nederlaag tegen Fortuna, afgelopen zondag, was het begin van sc Heerenveen veelbelovend. Al na zeven minuten zette Henk Veerman met competitietreffer nummer elf zijn ploeg op voorsprong. Hij tikte een voorzet van Joey Veerman achter RKC-goalie Kostas Lamprou (1-0).

Halverwege de eerste helft verdubbelde Henk Veerman bijna de score, maar oog in oog kwam Lamprou nu wel als winnaar uit de strijd. Ook Mitchell van Bergen kreeg een kans op de 2-0, maar Ahmed Touba zette hem op het laatste moment opzij. Gaandeweg nam RKC meer en meer het heft in handen. Toch ging sc Heerenveen rusten met een voorsprong op zak.

Een beter RKC
In de tweede helft ging RKC door met het spel bepalen. De beloning kreeg de ploeg van trainer Fred Grim na tien minuten: Richard van der Venne schoot raak in de korte hoek (1-1). RKC bleef de lakens uitdelen, terwijl sc Heerenveen loerde op de counter. Invaller Nygren kreeg twee goede kansen, maar liet die onbenut.

Er lagen wel countermogelijkheden voor sc Heerenveen, maar het ontbeerde de thuisclub aan finesse en scherpte om het uit te spelen. De Friezen mochten Erwin Mulder dankbaar zijn dat er niet werd verloren. In de laatste minuut voorkwam de doelman een nederlaag door een inzet van Vitalie Damascan op de paal te tikken.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Arbiter Danny Makkelie aangesteld voor thuiswedstrijd tegen PSV
Bote Talsma keert als Hoofd Akademy terug naar Fryslân
Che Nunnely en Pelle van Amersfoort scoren bij overwinning op Heracles
Kees van Wonderen ziet Sahraoui als twijfelgeval, maar heeft Brouwers terug
Sam Kersten tekent driejarig contract bij SC Heerenveen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20