Oproep: Fotografen gezocht!
Vind je het leuk om foto's te maken voor/tijdens/na wedstrijden van SC Heerenveen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij willen namelijk deze foto's van jou hier gaan publiceren! Interesse of wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via contact@supporterswereld.nl

Jansen:'Vitesse is meer dan Bazoer en Tannane'
© https://www.sc-heerenveen.nl
© https://www.sc-heerenveen.nl
Datum: 05-02-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen en Vitesse staan zaterdagmiddag tegenover elkaar in een leeg en misschien wel wit Abe Lenstra stadion. De wedstrijd werd vrijdag vanwege de weersvoorspelling vervroegd naar 16.30 uur (in plaats van 21.00). "Het duel vanwege sneeuwval moeten staken is niks, dus eerder aftrappen is een prima besluit", zei trainer Johnny Jansen tijdens zijn vooruitblik.

Na vier weken had de selectie van sc Heerenveen weer eens een volle week om zich voor te bereiden op het volgende duel. "Je speelt het liefst wedstrijden, maar weer eens relatief rustig toewerken naar een duel is ook wel weer fijn", zei Jansen. "Het is even minder hectisch en je hebt meer tijd om je tijdens de voorbereiding op specifieke punten te richten. Het was een drukke en pittige maand, maar fysiek gezien zijn we er goed uitgekomen."

Jansen beschikt tegen Vitesse over een volledig fitte groep, ijs en corona dienende. "Tegen Vitesse willen we weer een stap zetten", vertelde Jansen. "We moeten eerder en beter herkennen wat er op het veld gebeurt. We hebben een elftal dat in ontwikkeling is en spelers die in ontwikkeling zijn, maar tegelijkertijd moeten we presteren. Zo'n proces verloopt soms heel goed, zoals tegen Feyenoord, en soms iets minder, zoals uit bij FC Twente. We hebben tijd nodig. Dat is geen excuus, want we moeten en willen door."

Gedurfd voetbal
Met Vitesse treft sc Heerenveen een van de verrassingen van de eredivisie. De Arnhemmers staan op de derde plaats, achter koploper Ajax en runner-up PSV. "Ze voetballen goed en behalen mooie resultaten. Niet voor niets staan ze zo hoog. Het gaat veel over Bazoer en Tannane, maar Vitesse is meer dan die twee. Ze spelen gedurfd voetbal. Tegelijkertijd biedt hun manier van spelen een tegenstander kansen, bijvoorbeeld in de omschakeling. Op die momenten zullen wij extra scherp moeten zijn."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen na rust hard onderuit in Zwolle
Vooruitblik op PEC-uit wat zijn de analyses nog waard.
Gerrets leidt PEC-uit, Nijhuis fluit halve finale
Fletse derby levert opnieuw geen winnaar op
Gemengde gevoelens bij Jansen in aanloop naar derby

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
SC Heerenveen  VS  Ajax
Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
23  
57
2.  
PSV Eindhoven
24  
51
3.  
AZ Alkmaar
24  
49
4.  
Vitesse
24  
45
5.  
Feyenoord
24  
43
6.  
FC Groningen
24  
42
7.  
FC Twente
24  
35
8.  
FC Utrecht
23  
34
9.  
Fortuna Sittard
24  
31
10.  
SC Heerenveen
24  
30
11.  
Heracles
24  
29
12.  
PEC Zwolle
24  
26
13.  
Sparta Rotterdam
23  
23
14.  
RKC Waalwijk
24  
23
15.  
VVV-Venlo
23  
19
16.  
Willem II
24  
17
17.  
ADO Den Haag
24  
15
18.  
FC Emmen
24  
12