Het wordt een enorme klus, maar we geloven erin
Datum: 02-03-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Het was druk, veel drukker dan normaal, dinsdagmiddag bij het persmoment richting het duel van sc Heerenveen de volgende dag. De massale belangstelling vanuit medialand is n signaal dat er veel op het spel staat, woensdag bij de halve bekerfinale tegen Ajax (aftrap: 21.00 uur). Of zoals trainer Johnny Jansen omschrijft: "Het belangrijkste duel sinds de bekerfinale van 2009."

Erop of eronder. Alles of niets. Als sc Heerenveen erin slaagt om een stunt van jewelste neer te zetten tegen favoriet Ajax, staan de Friezen voor de vierde keer in de clubhistorie in de bekerfinale. Hoe leeft het bij Jansen en zijn selectie? "Enorm. Normaal gesproken zou er de afgelopen dagen al veel reuring zijn rondom en in het stadion. Dat is nu niet zo, maar je voelt het in onze bubbel dat er wat groots aan zit te komen. De spanning is er. Dat merk je aan alles. Het leeft ontzettend."

Een enorme klus
Dat sc Heerenveen om een finaleplek speelt, dankt de ploeg aan de sensationele comeback tegen Feyenoord (4-3). Een verrassing van hetzelfde of een nog groter kaliber is nodig tegen de regerend landskampioen en huidige lijstaanvoerder. Of zijn ploeg kans maakt? "Tuurlijk", zegt Jansen. "Altijd. Bij recente duels van Ajax waarin veel werd 'gevochten', zie je dat ze soms minder aan voetballen toekomen. We moeten zorgen dat het een vechtwedstrijd wordt, dat we in de duels komen. Dan liggen er mogelijkheden. Maar buiten kijf staat dat Ajax overloopt van kwaliteit. Het wordt een enorme klus, maar we geloven erin."

Voordat Jansen vragen beantwoordde van toegestroomde regionale en landelijke media, zaten Siem de Jong en Lasse Schne achter de persdesk. De twee ex-Ajacieden waren 'hot' onder de journalisten in aanloop naar het weerzien met hun voormalige werkgever. Het duo is tegenwoordig belangrijk in Friesland, zegt Jansen. "Siem en Lasse passen hier als mens perfect. Ze helpen de andere spelers enorm met hun ervaring en tips. Dat spreekt mij geweldig aan. En niet onbelangrijk: ze kunnen geweldig goed voetballen."

Prachtige uitdaging
Met De Jong en zeker Schne heeft Jansen twee jongens in de ploeg die weten hoe bij Ajax de hazen lopen. "Hun kennis nemen we natuurlijk mee. Ajax is de favoriet, maar wij trekken ons eigen plan. Het duel staat op zichzelf. Dit moet voor ons ht moment worden. Dit is het belangrijkste duel voor de club sinds de bekerfinale van 2009. Daar hebben we met z'n allen zelf voor gezorgd. Er staat ons een prachtige uitdaging te wachten."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen wint Derby van het Noorden
'Voor het echte derbygevoel heb je supporters nodig'
Higler fluit Derby van het Noorden
Wel de kansen, maar geen punt(en) tegen Ajax
'We spelen tegen de beste ploeg van Nederland'

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
28  
72
2.  
PSV Eindhoven
29  
61
3.  
AZ Alkmaar
29  
61
4.  
Vitesse
29  
56
5.  
Feyenoord
29  
54
6.  
FC Groningen
29  
46
7.  
FC Utrecht
28  
43
8.  
Heracles
29  
39
9.  
FC Twente
29  
37
10.  
SC Heerenveen
29  
37
11.  
Sparta Rotterdam
29  
34
12.  
Fortuna Sittard
29  
34
13.  
PEC Zwolle
29  
32
14.  
RKC Waalwijk
29  
26
15.  
Willem II
29  
22
16.  
VVV-Venlo
29  
19
17.  
FC Emmen
29  
21
18.  
ADO Den Haag
29  
16