Vizier na mislopen bekerfinale op play-offs
Datum: 05-03-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Na het mislopen van de bekerfinale rest sc Heerenveen niets anders meer dan de competitie. Twee dagen na de verloren halve finale tegen Ajax schoof Johnny Jansen vrijdag aan voor het persmoment richting het thuisduel zaterdag met ADO Den Haag (aftrap: 20.00 uur). Waar gaat de coach zich met zijn team in de resterende tien competitieduels op richten?

Jansen, zijn staf en zijn selectie hadden zich er woensdagavond heel wat anders bij voorgesteld. Maar daags na het verlies in de halve finale tegen Ajax voegde ook realisme zich bij teleurstelling, zo zei Jansen. "Het is ontzettend jammer dat we niet goed genoeg waren. Een vol stadion had je nog een zet in de goede richting kunnen geven, maar het is zoals het is. Nu moet de knop om."

Geen bekerfinale, maar nog wel tien competitiewedstrijden staan er voor sc Heerenveen op het programma. De Friezen staan momenteel tiende, maar de verschillen naar boven zijn klein. Plek acht geeft zo goed als zeker recht op play-offdeelname, nu Ajax of Vitesse de beker wint. Het gat met de huidige nummer acht – FC Utrecht – bedraagt vier punten.

Play-offplekken
Waar gaat sc Heerenveen zich de rest van de competitie zich op richten? "Op het bereiken van de play-offs", was Jansen duidelijk. "We willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We hebben nu maar één doel en dat is zo lang mogelijk meedoen om de play-offplekken en daar uiteindelijk ook te eindigen. Die doelstelling kwam na woensdag vanuit iedereen heel sterk naar voren."

De play-offs dus. Nog tien duels te gaan om dat te bereiken, te beginnen zaterdag tegen ADO. Wat vindt Jansen van die ploeg? "Ze hebben een grote selectie. Ze hebben veel ervaring in huis gehaald en dat zie je terug: ze spelen bedachtzamer, zijn stabieler geworden. Daarmee heeft ADO een stap vooruit gezet. Aan ons dat een halt toe te roepen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen wint Derby van het Noorden
'Voor het echte derbygevoel heb je supporters nodig'
Higler fluit Derby van het Noorden
Wel de kansen, maar geen punt(en) tegen Ajax
'We spelen tegen de beste ploeg van Nederland'

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
28  
72
2.  
PSV Eindhoven
29  
61
3.  
AZ Alkmaar
29  
61
4.  
Vitesse
29  
56
5.  
Feyenoord
29  
54
6.  
FC Groningen
29  
46
7.  
FC Utrecht
28  
43
8.  
Heracles
29  
39
9.  
FC Twente
29  
37
10.  
SC Heerenveen
29  
37
11.  
Sparta Rotterdam
29  
34
12.  
Fortuna Sittard
29  
34
13.  
PEC Zwolle
29  
32
14.  
RKC Waalwijk
29  
26
15.  
Willem II
29  
22
16.  
VVV-Venlo
29  
19
17.  
FC Emmen
29  
21
18.  
ADO Den Haag
29  
16