Vizier na mislopen bekerfinale op play-offs
Datum: 05-03-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Na het mislopen van de bekerfinale rest sc Heerenveen niets anders meer dan de competitie. Twee dagen na de verloren halve finale tegen Ajax schoof Johnny Jansen vrijdag aan voor het persmoment richting het thuisduel zaterdag met ADO Den Haag (aftrap: 20.00 uur). Waar gaat de coach zich met zijn team in de resterende tien competitieduels op richten?

Jansen, zijn staf en zijn selectie hadden zich er woensdagavond heel wat anders bij voorgesteld. Maar daags na het verlies in de halve finale tegen Ajax voegde ook realisme zich bij teleurstelling, zo zei Jansen. "Het is ontzettend jammer dat we niet goed genoeg waren. Een vol stadion had je nog een zet in de goede richting kunnen geven, maar het is zoals het is. Nu moet de knop om."

Geen bekerfinale, maar nog wel tien competitiewedstrijden staan er voor sc Heerenveen op het programma. De Friezen staan momenteel tiende, maar de verschillen naar boven zijn klein. Plek acht geeft zo goed als zeker recht op play-offdeelname, nu Ajax of Vitesse de beker wint. Het gat met de huidige nummer acht – FC Utrecht – bedraagt vier punten.

Play-offplekken
Waar gaat sc Heerenveen zich de rest van de competitie zich op richten? "Op het bereiken van de play-offs", was Jansen duidelijk. "We willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We hebben nu maar één doel en dat is zo lang mogelijk meedoen om de play-offplekken en daar uiteindelijk ook te eindigen. Die doelstelling kwam na woensdag vanuit iedereen heel sterk naar voren."

De play-offs dus. Nog tien duels te gaan om dat te bereiken, te beginnen zaterdag tegen ADO. Wat vindt Jansen van die ploeg? "Ze hebben een grote selectie. Ze hebben veel ervaring in huis gehaald en dat zie je terug: ze spelen bedachtzamer, zijn stabieler geworden. Daarmee heeft ADO een stap vooruit gezet. Aan ons dat een halt toe te roepen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20