Jansen: 'Er gaat wel wat veranderen'
Datum: 19-03-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
De teleurstellend verlopen uitwedstrijd tegen Willem II (3-1) blijft niet zonder gevolgen voor sc Heerenveen. Trainer Johnny Jansen kondigde donderdag in aanloop naar het thuisduel met FC Twente van vrijdag wijzigingen in zijn opstelling aan. Hoe die er precies uit gaan zien, wilde de coach nog niet zeggen.

Passie, strijd en beleving. Dat hadden supporters van sc Heerenveen zaterdag gemist in Tilburg. Een afvaardiging van supportersvereniging Nieuw Noord wilde daarop in gesprek met de selectie. "Het geeft aan dat ze betrokken zijn", zei Jansen. "En natuurlijk luisteren we daarnaar. We (naast Jansen schoven ook Cees Roozemond, Pawel Bochniewicz, Henk Veerman en Siem de Jong aan, red.) zijn met elkaar in gesprek geweest. Dat is en moet ook altijd een kenmerk zijn van de club. We doen het samen."

Waar ging het gesprek over? "Het was een goed en open gesprek over van alles, maar vooral over de passie, strijd en beleving die de supporters hebben gemist. Zij hebben verteld hoe zij dat zagen en voelden. We hebben geluisterd, begrepen het en hebben ook uitgelegd waardoor het soms niet gaat zoals je graag zou willen. Het is hartstikke goed dat zo'n gesprek plaatsvindt. Ik vind dat je altijd nauw in contact moet zijn met je achterban. Of het nou goed gaat of slecht."

Veranderingen op komst
Terug naar binnen de lijnen. Vrijdagavond krijgt sc Heerenveen naaste concurrent FC Twente op bezoek: het laatste duel voordat internationals uitvliegen en de eredivisie even stilligt. Een interlandperiode wil je altijd met een goed gevoel ingaan. "De hele week werken we toe naar het duel met Twente. Ten opzichte van Willem II-uit gaat er wel wat veranderen qua bezetting. Het hoe en wat houden we nog even voor onszelf."

Het verschil op de ranglijst tussen beide clubs bedraagt drie punten in het voordeel van FC Twente. Bij winst komen de Friezen in punten gelijk. "Een belangrijke wedstrijd. We willen dit duel graag winnen, zeker na onze vorige wedstrijd. Een mooie uitdaging tegen een heel leuk elftal, zo zie ik Twente. Ze zetten normaal gesproken hoog druk, beschikken over veel energie en dynamiek en via de flanken stichten ze veel gevaar. Ik heb er zin in."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Dieperink leidt 'testwedstrijd' tegen PEC Zwolle
SC Heerenveen wint Derby van het Noorden
'Voor het echte derbygevoel heb je supporters nodig'
Higler fluit Derby van het Noorden
Wel de kansen, maar geen punt(en) tegen Ajax

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PEC Zwolle

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
28  
72
2.  
PSV Eindhoven
29  
61
3.  
AZ Alkmaar
29  
61
4.  
Vitesse
29  
56
5.  
Feyenoord
29  
54
6.  
FC Groningen
29  
46
7.  
FC Utrecht
28  
43
8.  
Heracles
29  
39
9.  
FC Twente
29  
37
10.  
SC Heerenveen
29  
37
11.  
Sparta Rotterdam
29  
34
12.  
Fortuna Sittard
29  
34
13.  
PEC Zwolle
29  
32
14.  
RKC Waalwijk
29  
26
15.  
Willem II
29  
22
16.  
VVV-Venlo
29  
19
17.  
FC Emmen
29  
21
18.  
ADO Den Haag
29  
16