Opnieuw een punt en geen goals tegen FC Twente
Datum: 21-03-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Het spel tussen sc Heerenveen en FC Twente golfde vrijdagavond op en neer, maar de stand bleef negentig minuten onveranderd. In een koud Abe Lenstra stadion waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het dichtst bij een treffer waren de Tukkers, maar uiteindelijk stond dezelfde uitslag op het scorebord als eerder dit seizoen in Enschede (0-0).

Trainer Johnny Jansen had in aanloop naar het duel wijzigingen aangekondigd. Daar zal de afwezigheid van Henk Veerman niet een van zijn geweest. De aanvoerder verwachtte voor de tweede keer vader te worden en werd dat ook, van een zoon: Joe. Benjamin Nygren begon daardoor in de basis, net als Sherel Floranus, die Ibrahim Dresevic verving. Siem de Jong bekleedde de spitspositie en Jan Paul van Hecke vond zichzelf terug naast Pawel Bochniewicz.

Narsingh tweemaal dichtbij
Het verschil op de ranglijst tussen sc Heerenveen en FC Twente was voorafgaand aan de wedstrijd niet groot: drie punten. Ook in de openingsfase ontliepen beide teams elkaar niet veel, totdat de bezoekers nadrukkelijker de aanval zochten. Voormalig sc Heerenveenspeler Luciano Narsingh was tweemaal dichtbij, maar hij schoot één keer hard naast en zag na een halfuur zijn inzet van de lijn worden gehaald door Van Hecke. Nog dichterbij was Jesse Bosch: zijn kopbal belandde op de paal.

De beste mogelijkheid die sc Heerenveen creëerde voor rust was een voorzet van Joey Veerman, maar de bal ging door het zestienmetergebied aan alles en iedereen voorbij. In de tweede helft werden de Friezen écht gevaarlijk. De Jong werd subliem weggestuurd door Joey Veerman, maar een op een met Joël Drommel vuurde de interim-spits recht op de Enschedese goalie af. Ook FC Twente was dicht bij de openingsgoal: Luka Ilic schoot na een uur in het zijnet.

Menig op de paal
Zo golfde het spel op en neer, maar hielden beide ploegen elkaar in bedwang. In het laatste kwart van de wedstrijd bleven kansen aanvankelijk uit, maar net nadat de vierde official het bord met de extra speeltijd in de lucht had gestoken, plofte de bal achter Erwin Mulder ineens op de paal. Queensy Menig tilde de bal over de doelman, maar zag zijn inzet via het houtwerk terug het veld in stuiteren. Het slotakkoord was voor de ingevallen Arjen van der Heide, maar zijn schot bracht Drommel niet van zijn stuk.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20