Niet alleen de fans hunkerden naar hun terugkeer
Datum: 24-04-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Een half jaar lang speelde sc Heerenveen achter gesloten deuren, maar zaterdag tegen PEC Zwolle gaan de stadionpoorten weer open (aftrap: 16.30 uur). En dus ging het vrijdag tijdens het gebruikelijke perspraatje met trainer Johnny Jansen niet alleen over de opstelling, spelers en tactiek. "Ik ben heel blij dat er weer fans bij zijn."

Drie punten. Dat wil trainer Johnny Jansen de aanwezige supporters geven bij hun terugkeer in het Abe Lenstra stadion. "We zijn verplicht hen wat te bieden. Ze hebben het zolang zonder hun passie, hun uitje moeten doen. Zij kijken ernaar uit, maar wat denk je van ons? Niet alleen de fans hunkerden al die tijd naar hun terugkeer. Ook ik en de spelers zijn zo blij."

Nog geen Bochniewicz
Waar tegen PEC zo'n tweeduizend supporters hun comeback maken, kan Jansen tegen de Zwollenaren nog geen beroep doen op Pawel Bochniewicz. De Poolse verdediger is bijna hersteld van een blessure. "Ik had hem mee kunnen nemen op de bank en hem bijvoorbeeld tien minuten kunnen laten spelen, maar we nemen geen risico. Hij richt zich op het uitduel met PSV."

Zijn er naast Bochniewicz nog meer afwezigen? "Op dit moment niet. Maar dat kan zomaar weer anders zijn. We zijn nu nog in afwachting van de coronatestuitslagen. We doen er alles aan om het buiten de deur te houden, maar her en der in het land zie je dat het weer opsteekt. Het is spannend, zoals het dat elke keer is."

Per duel bekijken
Een opstelling kon en wilde Jansen dan ook niet geven. "Omdat er tot op het laatste moment nog van alles kan veranderen." Ook de invulling van het veelbesproken en bewierookte middenveld staat nog niet vast. Tijdens de gewonnen derby tegen FC Groningen blonk Tibor Halilovic uit, hangend op links. "Dat deed hij goed, maar we bekijken per duel hoe we het qua posities gaan invullen."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Joey Veerman schiet SC Heerenveen naar drie punten
Musaba keert tegen Heracles terug in basiself
Jansen blikt vooruit op PSV-thuis: vaak mooie potjes
Friese veerkracht levert drie punten op
Geen van Beek en de Jong tegen Willem II

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  Sparta Rotterdam

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
15  
36
2.  
PSV Eindhoven
15  
34
3.  
Feyenoord
14  
32
4.  
FC Utrecht
15  
26
5.  
Vitesse
15  
26
6.  
Cambuur
15  
24
7.  
FC Twente
14  
22
8.  
SC Heerenveen
15  
21
9.  
AZ Alkmaar
14  
20
10.  
Go Ahead Eagles
14  
20
11.  
NEC Nijmegen
14  
19
12.  
FC Groningen
15  
18
13.  
Willem II
15  
18
14.  
Heracles
15  
14
15.  
RKC Waalwijk
14  
12
16.  
Sparta Rotterdam
14  
10
17.  
Fortuna Sittard
14  
9
18.  
PEC Zwolle
15  
6