sc Heerenveen verzuimt terugkeer fans glans te geven
Datum: 27-04-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Iets meer dan tweeduizend supporters zagen zaterdag na 210 dagen eindelijk weer sc Heerenveen live in actie. Zij hadden zich van hun langverwachte rentree in het Abe Lenstra stadion wel iets meer voorgesteld, want hun club verloor voor de tweede keer dit seizoen van PEC Zwolle. Beide ploegen waren over de hele wedstrijd gezien aan elkaar gewaagd, maar alleen de gasten bleken effectief (0-2).

Onwerkelijk was het. Elke keer weer. De leegte en stilte waarin sc Heerenveen sinds oktober vorig jaar zijn wedstrijden afwerkte. Geen sfeer, geen gejuich, geen gejoel, geen gefluit, geen boe's, aah's en oeh's. Enkel een grasmat, een bal, twee doelen, een stadionstem en een tegenstander. En that's it. Zes maanden lang. Week in, week uit.

Net zo onwerkelijk was het dat er na twaalf thuisduels weer lawaai op de spelers neerdaalde. Iets meer dan tweeduizend fans keerden tegen PEC weer terug in hun Abe Lenstra stadion. Blijdschap, opluchting, een gevoel van thuiskomen en zelfs tranen tijdens het Fries volkslied waren op de tribunes merk- en waarneembaar. Naar dit moment was lang naar uitgekeken.

PEC op voorsprong
Dan naar binnen de lijnen. Tegen PEC geen combinaties tussen beide Veermannen: Joey en Henk waren afwezig vanwege positieve coronatests. Zonder het duo had sc Heerenveen het lastig tegen de Zwollenaren. De gasten drongen gaandeweg steeds meer aan en dat leidde tot de openingsgoal van Pelle Clement. Ongehinderd schoot hij na een klein half uur de bal geplaatst in de verre hoek achter Erwin Mulder (0-1).

Na de tegentreffer kwam sc Heerenveen beter voor de dag. Kansen op de gelijkmaker kwamen er, maar schoten van Tibor Halilovic (paal), Lasse Schöne (over) en Siem de Jong (paal) leverden niet het gewenste resultaat op. Die druk wilden de Friezen na rust blijven uitoefenen, maar PEC had de zaakjes op orde. Zo op orde, dat de voorsprong halverwege de tweede helft werd verdubbeld: Bram van Polen knikte binnen uit een vrije trap (0-2).

In het restant voltrok zich een logisch spelbeeld: met de voorsprong op zak beperkte PEC zich tot verdedigen, terwijl sc Heerenveen op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Het meest dichtbij was Rami Hajal met twee kopballen. Eenmaal knikte hij de bal richting de kruising, maar ving Xavier Mous. Vijf minuten voor tijd keek de doelman van PEC de tweede inzet van Hajal over, waarmee de laatste Friese hoop definitief was vervlogen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
IJslands jeugdtalent Gudnason (17) naar SC Heerenveen
SC Heerenveen neemt van Ewijk over van Ado Den Haag
SC Heerenveen sluit seizoen af met verlies tegen Sparta
Jansen baalt nog na: In een keer is het klaar
Seizoen zit er op na 'rood' verlies in Emmen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22