sc Heerenveen verzuimt terugkeer fans glans te geven
Datum: 26-04-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Iets meer dan tweeduizend supporters zagen zaterdag na 210 dagen eindelijk weer sc Heerenveen live in actie. Zij hadden zich van hun langverwachte rentree in het Abe Lenstra stadion wel iets meer voorgesteld, want hun club verloor voor de tweede keer dit seizoen van PEC Zwolle. Beide ploegen waren over de hele wedstrijd gezien aan elkaar gewaagd, maar alleen de gasten bleken effectief (0-2).

Onwerkelijk was het. Elke keer weer. De leegte en stilte waarin sc Heerenveen sinds oktober vorig jaar zijn wedstrijden afwerkte. Geen sfeer, geen gejuich, geen gejoel, geen gefluit, geen boe's, aah's en oeh's. Enkel een grasmat, een bal, twee doelen, een stadionstem en een tegenstander. En that's it. Zes maanden lang. Week in, week uit.

Net zo onwerkelijk was het dat er na twaalf thuisduels weer lawaai op de spelers neerdaalde. Iets meer dan tweeduizend fans keerden tegen PEC weer terug in hun Abe Lenstra stadion. Blijdschap, opluchting, een gevoel van thuiskomen en zelfs tranen tijdens het Fries volkslied waren op de tribunes merk- en waarneembaar. Naar dit moment was lang naar uitgekeken.

PEC op voorsprong
Dan naar binnen de lijnen. Tegen PEC geen combinaties tussen beide Veermannen: Joey en Henk waren afwezig vanwege positieve coronatests. Zonder het duo had sc Heerenveen het lastig tegen de Zwollenaren. De gasten drongen gaandeweg steeds meer aan en dat leidde tot de openingsgoal van Pelle Clement. Ongehinderd schoot hij na een klein half uur de bal geplaatst in de verre hoek achter Erwin Mulder (0-1).

Na de tegentreffer kwam sc Heerenveen beter voor de dag. Kansen op de gelijkmaker kwamen er, maar schoten van Tibor Halilovic (paal), Lasse Schöne (over) en Siem de Jong (paal) leverden niet het gewenste resultaat op. Die druk wilden de Friezen na rust blijven uitoefenen, maar PEC had de zaakjes op orde. Zo op orde, dat de voorsprong halverwege de tweede helft werd verdubbeld: Bram van Polen knikte binnen uit een vrije trap (0-2).

In het restant voltrok zich een logisch spelbeeld: met de voorsprong op zak beperkte PEC zich tot verdedigen, terwijl sc Heerenveen op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Het meest dichtbij was Rami Hajal met twee kopballen. Eenmaal knikte hij de bal richting de kruising, maar ving Xavier Mous. Vijf minuten voor tijd keek de doelman van PEC de tweede inzet van Hajal over, waarmee de laatste Friese hoop definitief was vervlogen.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20