Doelpuntloos gelijkspel tegen FC Utrecht
Datum: 08-05-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
De poging van sc Heerenveen om de play-offs voor Europees voetbal te bereiken, wordt er na het gelijkspel zaterdag tegen FC Utrecht niet gemakkelijker op. Met nog twee duels te gaan, bedraagt het gat met de nummer acht – de plek die recht geeft op het toetje – vier punten. Een zege op de ploeg uit de Domstad was meer dan welkom geweest, maar beide teams hielden elkaar negentig minuten lang in bedwang (0-0).

Voordat de bal aan het rollen werd gebracht en Erwin Mulder zijn plaats innam onder de lat, werd de 32-jarige sluitpost in het zonnetje gezet. Het eredivisieduel met FC Utrecht betekende Mulders honderdste voor sc Heerenveen. Zijn drukste zou het niet worden. Pas na een uur moest de routinier voor het eerst aan de bak. Met zijn voet voorkwam hij knap dat Sander van de Streek de gasten op voorsprong zette. Mulder toonde zich weer eens betrouwbaar, zoals hij dat het hele seizoen al laat zien.

Ook Mulders collega aan de overkant was in de eerste zestig minuten niet van zweet nat geworden. In de miezerregen hielden sc Heerenveen en FC Utrecht elkaar in bedwang, met speldenprikjes over en weer. Namens de thuisclub was Mitchell van Bergen het meest dreigend, maar zijn kopbal (naast) en schot (over) misten doel. Bij de bezoekers was Van de Streek de gevaarlijkste man: behalve het schot op de voeten van Mulder, trof de spits op slag van rust de paal.

Beste kans voor Van Bergen
Leuker werd het na het eerste uur. Wellicht dat de rentree van beide Veermannen er iets mee te maken had. In ieder geval kwam sc Heerenveen met Henk Veerman voorin beter onder de druk van FC Utrecht vandaan. De clubtopscorer kreeg ook kansen, maar een kopbal en een knal zeilden over. In de slotfase probeerde de thuisclub alsnog een zege te forceren, om in de race te blijven voor de play-offs. Van Bergen kreeg daartoe de beste kans, maar met het rechterbeen bemoeilijkte doelman Eric Oelschlägel de Friese ambities.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Espejord half jaar langer bij Tromso
SC Heerenveen verliest oefenderby van 120 minuten
Van Beek voor twee seizoenen naar SC Heerenveen
Tweede oefenduel eindigt in gelijkspel
City-talent Stevanovic voor twee seizoenen naar Fryslan

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

Go Ahead Eagles  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
34  
88
2.  
PSV Eindhoven
34  
72
3.  
AZ Alkmaar
34  
71
4.  
Vitesse
34  
61
5.  
Feyenoord
34  
59
6.  
FC Utrecht
34  
53
7.  
FC Groningen
34  
50
8.  
Sparta Rotterdam
34  
47
9.  
Heracles
34  
44
10.  
FC Twente
34  
41
11.  
Fortuna Sittard
34  
41
12.  
SC Heerenveen
34  
39
13.  
PEC Zwolle
34  
38
14.  
Willem II
34  
31
15.  
RKC Waalwijk
34  
30
16.  
FC Emmen
34  
30
17.  
VVV-Venlo
34  
23
18.  
ADO Den Haag
34  
22