Tweede oefenduel eindigt in gelijkspel
Datum: 11-07-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Dat de ene helft de andere niet is, liet de oefenwedstrijd tussen sc Heerenveen en KV Kortrijk zaterdagmiddag in Jubbega zien. De Belgen deelden in de beginfase de lakens uit en leidden bij rust (0-1), maar de Friezen knokten zich terug en domineerden in de tweede helft. Tibor Halilovic eiste met twee treffers de hoofdrol voor zich op (2-2).

Het cliché heeft het over helften, maar ook het ene duel is het andere niet. Waar bij de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Jong FC Utrecht nog vierhonderd supporters welkom waren, werd de ontmoeting tegen KV Kortrijk afgewerkt achter gesloten deuren. Via de livestream zagen de fans dat sc Heerenveen na vier minuten al op achterstand kwam. Xavier Mous was kansloos op een schot van spits Teddy Chevalier, dat via Pawel Bochniewicz ongelukkig van richting werd veranderd (0-1).

De Belgen begonnen scherp aan het duel en zaten er kort op. Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd en kreeg het ook de eerste kans. Henk Veerman haalde uit, maar Timothy Derijck wierp zich ervoor. Aan de andere kwam KV Kortrijk bijna op vergelijkbare wijze op 0-2, maar de Friezen hadden nu meer geluk. Het schot van Marlos Moreno caramboleerde via Rami Kaib, dit keer naast de goal van Mous.

Twee rake afstandsknallen
Met acht nieuwe namen – Henk Veerman, Halilovic en Bochniewicz bleven staan – begon sc Heerenveen aan de tweede helft. Waar de Friezen voor rust vooral achter de Belgen aan liepen, waren de rollen nu omgedraaid. Aan de hand van de ingevallen Joey Veerman en Halilovic werd de achterstand omgebogen in een voorsprong. Met twee knappe en rake afstandsknallen – één in elke hoek – zette Halilovic het duel op zijn kop (2-1).

Kort na Halilovic' treffers was Mitchell van Bergen dicht bij de 3-1, maar hij vuurde de bal recht af op keeper Marko Ilic. De tweede Friese oefenzege op rij leek aanstaande, maar daar dacht Pape Habib Gueye anders over. De spits klopte in een luchtduel Timo Zaal en knikte de bal in de hoek (2-2). De Friezen hadden in de slotfase het deksel nog op de neus kunnen krijgen, maar een poeier van Sambou Sissoko richtte uiteindelijk alleen schade aan aan een reclamebord naast het doel.

sc Heerenveen - KV Kortrijk 2-2 (0-1). 4. Chevalier 0-1, 50. Halilovic 1-1, 60. Halilovic 2-1, 79. Gueye 2-2.

Opstelling sc Heerenveen (eerste helft): Mous; Akujobi, Dresevic, Bochniewicz, Kaib; Van Ottele, Halilovic, Ras; Driouech, H. Veerman, Van der Heide.

Opstelling sc Heerenveen (tweede helft): Mulder; Van Ewijk, Zaal, Bochniewicz (67. Van Ottele), Numumete; Kongolo, Halilovic (67. Wendt), J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman (67. Driouech), Shopov.