Jansen kijkt uit naar seizoensopener: Onwijs veel zin
Datum: 13-08-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Na bijna zeven weken voorbereiding is het vrijdag eindelijk zover. Op bezoek bij promovendus Go Ahead Eagles begint sc Heerenveen aan een nieuw eredivisieseizoen. Bij het persmoment in aanloop naar de ouverture zegt trainer Johnny Jansen donderdag vooral erg benieuwd te zijn: naar zijn ploeg, de vorm en de chemie met het uitvak.

Heeft sc Heerenveen nu een goede of mindere voorbereiding achter de rug? Dat moet vrijdag blijken. Dan gaat het na zes en een halve oefenwedstrijd – drie zeges, één gelijkspel, twee nederlagen en een halverwege gestaakt duel – tegen Go Ahead in Deventer eindelijk weer om het echie.

Een open deur waarschijnlijk, maar heeft Jansen er zin in? "Ja, natuurlijk. Hier kijken we al weken ontzettend naar uit. Het gaat nu eindelijk echt ergens om, je speelt weer ergens voor. Hier doe je het voor. En ook nog eens in een behoorlijk gevuld stadion. Ja, we hebben er onwijs veel zin in."

Terug van weggeweest
Als nummer twee van de eerste divisie promoveerde Go Ahead afgelopen seizoen naar de eredivisie. Na vier jaar een treetje lager, komt Kowet weer uit op het hoogste niveau. Het is niet de enige comeback die vrijdag in De Adelaarshorst wordt gevierd: ook duizenden supporters keren weer terug.

En dat krijgt Jansen nu al mee, dat er weer publiek bij is. "We fietsten deze week naar het trainingsveld, toen twee supporters riepen: 'We zijn er vrijdag bij, hoor!' Ja, dat is mooi. Het leeft. Dat voel en merk je aan alles. Bij het stadion en het trainingscomplex wensen de mensen je al succes."

De laatste keer dat sc Heerenveen in de eredivisie met supporters op de tribunes speelde, is bijna vier maanden geleden. Hoe gaat dat zijn? "Dat moet elke speler een boost geven. Voor corona werden we bij uitwedstrijden altijd gesteund door een mega-enthousiast uitvak. Ik hoorde dat alle kaarten snel waren verkocht. Dat belooft veel goeds."

Frank en vrij
Go Ahead is 'nieuw' in de eredivisie, maar Jansen geeft aan een goed beeld te hebben van de komende tegenstander. "Ze zullen op de aanval spelen, gesteund door hun fanatieke aanhang. Enthousiast, frank en vrij, met veel beweging en dynamiek. Daar moeten we bestand tegen zijn. Ik ben benieuwd hoe we daarmee om gaan."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Mats Köhlert steelt de show, maar punten zijn voor Feyenoord
Kees van Wonderen ziet Ion Nicolaescu terugkeren in selectie voor mooie uitdaging
Kees van Wonderen vertrekt na het seizoen bij SC Heerenveen
Twee goals in honderd seconden doen SC Heerenveen de das om in Nijmegen
Kees van Wonderen en Thom Haye blikken vooruit op duel met NEC: We zijn ons aan het ontwikkelen

Volgende wedstrijd

RKC Waalwijk  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20