Jansen kijkt uit naar seizoensopener: Onwijs veel zin
Datum: 13-08-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Na bijna zeven weken voorbereiding is het vrijdag eindelijk zover. Op bezoek bij promovendus Go Ahead Eagles begint sc Heerenveen aan een nieuw eredivisieseizoen. Bij het persmoment in aanloop naar de ouverture zegt trainer Johnny Jansen donderdag vooral erg benieuwd te zijn: naar zijn ploeg, de vorm en de chemie met het uitvak.

Heeft sc Heerenveen nu een goede of mindere voorbereiding achter de rug? Dat moet vrijdag blijken. Dan gaat het na zes en een halve oefenwedstrijd – drie zeges, één gelijkspel, twee nederlagen en een halverwege gestaakt duel – tegen Go Ahead in Deventer eindelijk weer om het echie.

Een open deur waarschijnlijk, maar heeft Jansen er zin in? "Ja, natuurlijk. Hier kijken we al weken ontzettend naar uit. Het gaat nu eindelijk echt ergens om, je speelt weer ergens voor. Hier doe je het voor. En ook nog eens in een behoorlijk gevuld stadion. Ja, we hebben er onwijs veel zin in."

Terug van weggeweest
Als nummer twee van de eerste divisie promoveerde Go Ahead afgelopen seizoen naar de eredivisie. Na vier jaar een treetje lager, komt Kowet weer uit op het hoogste niveau. Het is niet de enige comeback die vrijdag in De Adelaarshorst wordt gevierd: ook duizenden supporters keren weer terug.

En dat krijgt Jansen nu al mee, dat er weer publiek bij is. "We fietsten deze week naar het trainingsveld, toen twee supporters riepen: 'We zijn er vrijdag bij, hoor!' Ja, dat is mooi. Het leeft. Dat voel en merk je aan alles. Bij het stadion en het trainingscomplex wensen de mensen je al succes."

De laatste keer dat sc Heerenveen in de eredivisie met supporters op de tribunes speelde, is bijna vier maanden geleden. Hoe gaat dat zijn? "Dat moet elke speler een boost geven. Voor corona werden we bij uitwedstrijden altijd gesteund door een mega-enthousiast uitvak. Ik hoorde dat alle kaarten snel waren verkocht. Dat belooft veel goeds."

Frank en vrij
Go Ahead is 'nieuw' in de eredivisie, maar Jansen geeft aan een goed beeld te hebben van de komende tegenstander. "Ze zullen op de aanval spelen, gesteund door hun fanatieke aanhang. Enthousiast, frank en vrij, met veel beweging en dynamiek. Daar moeten we bestand tegen zijn. Ik ben benieuwd hoe we daarmee om gaan."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Zure nederlaag in Utrecht
Het is nog maar de vraag wie er allemaal bij zijn
SC Heerenveen neemt volle buit mee uit Zwolle
Jansen mist tegen PEC ook de Jong en Stevanovic
Erwin Mulder voorlopig uit de roulatie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  Vitesse

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
10  
25
2.  
PSV Eindhoven
10  
21
3.  
FC Utrecht
10  
20
4.  
Feyenoord
9  
19
5.  
Willem II
10  
18
6.  
Vitesse
10  
16
7.  
FC Twente
10  
15
8.  
NEC Nijmegen
10  
14
9.  
SC Heerenveen
10  
13
10.  
Go Ahead Eagles
10  
13
11.  
AZ Alkmaar
9  
12
12.  
Cambuur
10  
12
13.  
Heracles
9  
10
14.  
RKC Waalwijk
10  
10
15.  
FC Groningen
10  
10
16.  
Fortuna Sittard
9  
9
17.  
Sparta Rotterdam
10  
7
18.  
PEC Zwolle
10  
4