Nieuwe hoofd jeugdopleiding: Marcel van Buuren
Datum: 18-08-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft Marcel van Buuren aangesteld als hoofd jeugdopleiding. De 57-jarige oud-speler en -trainer volgt Michel Jansen op, die aan de slag is gegaan bij FC Emmen. De invulling van de functie is anders dan voorheen en wordt opgesplitst in enerzijds een technische en anderzijds een zakelijke en organisatorische tak.

Van Buuren is geen onbekende in het trainersvak. Zo was hij onder andere actief als hoofd jeugdopleiding in Qatar en als jeugdtrainer in China en bij FC Groningen. "Ik heb de laatste twintig jaar veel over de wereld gereisd en zodoende veel ervaring op kunnen doen. Ik ben inmiddels 57 jaar en al heel lang onder de indruk van sc Heerenveen. Dat begon voor mij al in de jaren negentig in de tijd van Riemer van der Velde, Foppe de Haan en Henk Heising. Ik ben hier gekomen omdat het type voetbal, het Heerenveen-dna, heel dicht bij mij ligt. We moeten opleiden vanuit het dna van deze club."

Functie-opsplitsing
Als hoofd jeugdopleiding wordt Van Buuren eindverantwoordelijk voor de academie. "sc Heerenveen heeft er voor gekozen om de functie te splitsen tussen enerzijds een technische en anderzijds een zakelijke en organisatorische kant", zegt technisch manager Ferry de Haan. "Eric Boersma wordt als manager van de academie verantwoordelijk voor de zakelijke en organisatorische kant."

sc Heerenveen wil een heldere en duidelijke opleidingsvisie, vervolgt De Haan. "De doelstellingen voor onze academie gaan we binnenkort samen formuleren. Iedere speler heeft een bepaald talent. En dat talent zullen we optimaal moeten gaan benutten. Dus meer randvoorwaarden creŽren in het hele opleidingstraject om zo uiteindelijk meer spelers af te kunnen leveren aan het eerste elftal."

De Haan over de verdeling: "Marcel is verantwoordelijk voor de voetballijn. Hij moet de coaches coachen en de leerlijn die we neer willen zetten uitdragen en inbrengen bij de huidige jeugdtrainers. Eric is onder meer verantwoordelijk voor de randvoorwaarden zoals de samenwerkingen met onderwijsinstellingen om de wetenschap een belangrijke rol te geven binnen de academie. Daarbij zal hij ook zijn huidige werkzaamheden voor de jeugdacademie blijven uitvoeren."

Van Buuren is blij met de opsplitsing van de functie en de toekomstige samenwerking met Boersma. "Het spreekt mij enorm aan dat deze functie nu in tweeŽn is gesplitst, want mijn hart en kwaliteit liggen meer bij het technische gedeelte."

NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen houdt het lang spannend maar wint wel
Jansen over Fortuna: Een goed elftal waar je niet zomaar even van wint
Boeiende Derby van het Noorden eindigt onbeslist
Jansen kijkt uit naar hervatting: Je merkt dat het leeft
Dieperink leidt uitduel met FC Groningen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
5  
13
2.  
PSV Eindhoven
5  
12
3.  
SC Heerenveen
5  
10
4.  
Willem II
5  
10
5.  
Feyenoord
4  
9
6.  
FC Utrecht
5  
8
7.  
NEC Nijmegen
5  
8
8.  
FC Twente
5  
7
9.  
Go Ahead Eagles
5  
6
10.  
Cambuur
5  
6
11.  
Vitesse
5  
6
12.  
RKC Waalwijk
5  
5
13.  
FC Groningen
5  
5
14.  
Sparta Rotterdam
5  
5
15.  
Fortuna Sittard
4  
4
16.  
Heracles
4  
4
17.  
AZ Alkmaar
4  
3
18.  
PEC Zwolle
5  
0