Jansen over RKC: Een hecht en energiek collectief
Datum: 20-08-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
Na de winst in de eredivisie-aftrap op bezoek bij Go Ahead Eagles bindt sc Heerenveen zaterdag in het Abe Lenstra stadion de strijd aan met RKC Waalwijk (aftrap: 18.45 uur). Met drie punten op zak zit het met het zelfvertrouwen goed, maar dat geldt voor de tegenstander net zo. Trainer Johnny Jansen blikt vooruit.

Waar een treffer van Tibor Halilovic vorige week vrijdag in Deventer genoeg bleek voor de zege, won RKC een dag later met dezelfde cijfers van AZ. "Er stond een hecht collectief dat hard knokte om een goede uitslag neer te zetten", zegt Jansen over de komende tegenstander. "Natuurlijk kreeg AZ z’n mogelijkheden, maar RKC had altijd druk op de bal: altijd zat er net een teen tussen. Ze waren enorm bereid om een resultaat te halen. Er zit veel energie in het elftal."

Geen gemakkelijke wedstrijden
Afgelopen seizoen handhaafde RKC zich ternauwernood in de eredivisie. Maar dat zegt niets, geeft Jansen aan. "Er zitten geen gemakkelijke wedstrijden bij: RKC wint 'gewoon even' van AZ. Iedereen vindt misschien dat je van zulke ploegen móét winnen, zoals tien à vijftien jaar terug. Laat ik duidelijk zijn: dat willen we ook, maar zo eenvoudig is dat op dit moment niet. RKC kan gewoon goed voetballen en aardige counters wegzetten."

Een goede première, maar wie geeft het zaterdag een passend vervolg? Jansen weet in ieder geval waar hij en zijn ploeg nog aan moeten werken. "We willen de lijn doortrekken van de eerste helft bij Go Ahead én dat nog iets beter doen. Want eigenlijk creëerden we nog net te weinig kansen. Daar moeten we nog een stap in maken. We zullen nog gedoceerder moeten worden aan de bal. Als je dat goed voor elkaar hebt, sta je bij balverlies ook vaak goed."
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
SC Heerenveen houdt het lang spannend maar wint wel
Jansen over Fortuna: Een goed elftal waar je niet zomaar even van wint
Boeiende Derby van het Noorden eindigt onbeslist
Jansen kijkt uit naar hervatting: Je merkt dat het leeft
Dieperink leidt uitduel met FC Groningen

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

Feyenoord  VS  SC Heerenveen

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
5  
13
2.  
PSV Eindhoven
5  
12
3.  
SC Heerenveen
5  
10
4.  
Willem II
5  
10
5.  
Feyenoord
4  
9
6.  
FC Utrecht
5  
8
7.  
NEC Nijmegen
5  
8
8.  
FC Twente
5  
7
9.  
Go Ahead Eagles
5  
6
10.  
Cambuur
5  
6
11.  
Vitesse
5  
6
12.  
RKC Waalwijk
5  
5
13.  
FC Groningen
5  
5
14.  
Sparta Rotterdam
5  
5
15.  
Fortuna Sittard
4  
4
16.  
Heracles
4  
4
17.  
AZ Alkmaar
4  
3
18.  
PEC Zwolle
5  
0