Er langen kansen, maar SC Heerenveen verliest in de Kuip
Datum: 23-09-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen heeft woensdagavond niet voor een verrassing kunnen zorgen op bezoek bij Feyenoord. De Friezen kregen na een vroege tegentreffer goede kansen op de gelijkmaker, maar lieten die onbenut. In de slotfase krulde Joey Veerman zijn ploeg nog terug in de wedstrijd, maar Guus Til knikte kort voor tijd de Friese hoop aan gruzelementen (3-1).

Wie de statistieken er na afloop op naslaat, zal concluderen dat de nederlaag van sc Heerenveen een logische is. Qua balbezit en schoten (op doel) was Feyenoord baas in eigen Kuip, maar dat is te kort door de bocht. Na de openingsgoal van Guus Til (1-0) – in minuut twaalf – hield sc Heerenveen het achterin compact en vrijwel dicht. De Friezen voetbalden zich bij vlagen onder de Rotterdamse druk uit en doken een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van keeper Justin Bijlow.

Voor rust kreeg Siem de Jong twee schietkansen, maar eenmaal trof de valse linksbuiten Gernot Trauner en één keer maaide hij in kansrijke positie over de bal heen. De beste mogelijkheid op de gelijkmaker was voor Henk Veerman, na vijf minuten in de tweede helft. Perfect in stelling gebracht door Tibor Halilovic raakte hij de bal te hard, waardoor zijn lob over zeilde. De spits plaatste zijn handen op het achterhoofd en besefte: dit was dé kans.

Friese aansluitingstreffer
En dat bleek, want even later verdubbelde Feyenoord de voorsprong. Eerst voorkwam Bryan Linssen nog de 2-0 (buitenspel), maar een minuut daarna zorgde hij met een – eerlijk is eerlijk – prachtige hakbal voor de tweede Rotterdamse treffer (2-0). Even leek het over en uit voor sc Heerenveen, maar daar dacht Joey Veerman anders over. Tien minuten voor tijd draaide hij met links de aansluitingstreffer in de kruising (2-1). Het bleek ijdele hoop: twee minuten voor tijd verschalkte Til met het hoofd van dichtbij Erwin Mulder, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide (3-1).
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Stevanovic schiet sc Heerenveen naar volgende ronde
Henk Veerman keert terug in de basis tegen AFC
Zure nederlaag in Utrecht
Het is nog maar de vraag wie er allemaal bij zijn
SC Heerenveen neemt volle buit mee uit Zwolle

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Om een reactie te kunnen plaatsen dient u eerst in te loggen.

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  Vitesse

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
10  
25
2.  
PSV Eindhoven
10  
21
3.  
FC Utrecht
10  
20
4.  
Feyenoord
9  
19
5.  
Willem II
10  
18
6.  
Vitesse
10  
16
7.  
FC Twente
10  
15
8.  
NEC Nijmegen
10  
14
9.  
SC Heerenveen
10  
13
10.  
Go Ahead Eagles
10  
13
11.  
AZ Alkmaar
9  
12
12.  
Cambuur
10  
12
13.  
Heracles
9  
10
14.  
RKC Waalwijk
10  
10
15.  
FC Groningen
10  
10
16.  
Fortuna Sittard
9  
9
17.  
Sparta Rotterdam
10  
7
18.  
PEC Zwolle
10  
4