Comeback komt te laat: nederlaag tegen FC Twente
Datum: 26-09-2021  Bron: sc-heerenveen.nl
sc Heerenveen is er zondag op het veld niet in geslaagd de feestelijke onthulling van de Riemer- en Foppe-tribune glans te geven. Nadat de west- en oosttribune officieel werden omgedoopt en vernoemd naar beide clubiconen, verloren de Friezen van een beter FC Twente. De thuisclub vocht zich na een 0-3 achterstand nog terug, maar de comeback kwam te laat (2-3).

Na ruim een halfuur loste sc Heerenveen het eerste schot op doel. Dat gegeven gaf de krachtsverhoudingen in een notendop weer. De ploeg van trainer Johnny Jansen liep vooral achter de spelers van FC Twente aan: de Tukkers voetbalden makkelijker en vonden elkaar beter. Het resulteerde na tien minuten in een voorsprong. Ricky van Wolfswinkel benutte een strafschop, gegeven nadat de spits zelf een tik met de arm had gekregen van Ibrahim Dresevic (0-1).

Te korte terugspeelpass
FC Twente bleef het overwicht behouden en leek de score te verdubbelen, maar door de wonderschone treffer van Ramiz Zerrouki ging een streep vanwege buitenspel. Geluk voor sc Heerenveen, maar voor een boost om eveneens initiatief te nemen zorgde het niet. De afgekeurde 0-2 bleek uitstel: kort voor rust strafte Daan Rots een fout in de Friese verdediging genadeloos af. De flankspeler pikte een te korte terugspeelpass van Milan van Ewijk op, omspeelde Erwin Mulder en breidde de marge uit (0-2).

Met Xavier Mous onder de lat in de tweede helft – Mulder liep voor rust een handblessure op – poogde sc Heerenveen zich terug te knokken. Sven van Beek knikte vanuit een hoekschop naast. Even later was hij wel trefzeker, maar aan de andere kant. De verdediger wilde terugspelen op Mous, maar hielp FC Twente onbedoeld steviger in het zadel (0-3). Daarmee werd de opdracht er niet gemakkelijker op.

Weer een wedstrijd
Ondanks dat het niet liep bij sc Heerenveen, kreeg de thuisclub een kwartier voor tijd toch plots weer hoop. Tibor Halilovic knalde via Robin Pröpper raak (1-3). Het Abe Lenstra stadion ging er toch maar eens goed voor zitten. Zeker toen Henk Veerman het verschil terugbracht naar één, met nog tien minuten te spelen. De aanvaller rondde een prachtige pass door de lucht van Halilovic doeltreffend af (2-3). Opeens werd het weer een wedstrijd. Invaller Rami Kaib en Halilovic kregen nog schietkansen, maar de gelijkmaker viel niet, waardoor de Riemer- en Foppe-dag niet met een resultaat kon worden afgesloten.